Trobar diners sempre és motiu d'alegria, sobretot quan són grans quantitats amb les quals no es comptava i que poden servir per costejar un bon viatge, tapar forats econòmics o comprar alguns capricis. És el que l'ha succeït un home original de València que es troba restaurant una antiga casa a Galícia. No obstant això, la seva afortunada troballa ha resultat ser més aviat una frustració, ja que, malgrat haver trobat milers d'euros, no pot gastar-los per un desafortunat motiu.

Toño Piñeiro és un constructor valencià que set anys enrere va comprar una antiga casa en el municipi gallec de Sober (Lugo). L'home s'ha dedicat, cada estiu dels últims set anys, a reformar a poc a poc i amb paciència l'antiga casa, que feia prop de 40 anys que estava abandonada. Al llarg de tot aquest temps, Piñeiro ha tingut moltes sorpreses reformant la casa. L'última d'elles, però, ha estat agredolça, ja que, malgrat haver trobat una important suma de diners, concretament, més de 20.000 euros, no pot gastar l'esmentada quantia.

Va trobar un total de 24.000 euros, però no pot descanviar-los

Piñeiro ha trobat, en les últimes hores, més de 20.000 euros, que havien estat ocults entre les ruïnes de la casa que havia comprat. Una considerable quantitat que, en trobar-la, molts aprofitarien sense dubtar-ho. Per desgràcia, no és el cas de Toño, que no té cap opció de gastar tants diners.

Aquesta última setmana, mentre duia a terme les reformes, Toño es va trobar diversos pots antics de cacau en pols Nesquik. Una troballa que no destacaria si no fos perquè, a l'interior dels esmentats pots, hi havia amagats milers de bitllets. Els diners que Toño ha trobat sumen un valor total de 24.000 euros, però té un problema: estan en pessetes. I les pessetes van deixar de poder canviar-se per euros el juliol de l'any 2021, per la qual cosa avui dia el Banc d'Espanya ja no atén aquest tipus de sol·licituds.

Toño va intentar canviar les pessetes per euros, però el Banc d'Espanya ja no atén aquestes sol·licituds

Toño va trobar milers de bitllets de 5.000 pessetes que daten de l'any 1979. Fins i tot sabent que probablement no podria donar-los sortida, va contactar de tota manera amb el Banc d'Espanya. "Els vaig trucar, perquè són molts diners, però em van dir que ja no es pot", lamenta Toño El Progreso de Lugo, afegint que "No sé si tindran molta sortida de cara els col·leccionistes, perquè no són bitllets massa antics".

Les altres milionàries troballes de Toño a la casa: va trobar nou milions de pessetes, 54.000 euros

No obstant això, malgrat que aquesta última troballa ha resultat frustrant, aquesta no és la primera vegada que Piñeiro troba grans quantitats de diners a la ruïnosa casa. Al principi de reformar-la, va trobar sis pots de Nesquik que, al seu interior, amagaven bitllets de pessetes que sumaven un total de nou milions de pessetes, que al canvi venen a ser 54.000 euros. "Suposo que els guardaven en aquests recipients per evitar les humitats. És cert que els últims estaven una mica espatllats, però els altres no, estaven planxats, era increïble", relata el protagonista d'aquesta història al mitjà gallec. Aquestes primeres troballes, afortunadament, sí que van resultar fructuoses per a Toño, que va poder canviar-los per euros, i fins i tot va poder vendre'ls a col·leccionistes, ja que eren bitllets que dataven de la dècada dels anys 50. No obstant això, Toño admet que trobar tal quantitat de diners sense esperar-ho és "una alegria que no hi ha diners que la paguin".