Avui han passat a disposició del jutjat de guàrdia de Mataró tres homes sud-americans, d'entre 34 i 53 anys, relacionats amb l'assassinat d'un home la tarda del dia 23 de juny de 2023, a Alella, al Maresme. Des d'aquell dia, quan tot el país ja estava calant foc a les fogueres de Sant Joan, els Mossos d'Esquadra havien obert una investigació que s'ha tancat ara, el passat 19 de març, el dia de Sant Josep, amb la detenció de tres persones, dos homes relacionats amb els fets d'aquell dia que han ingressat a presó, quan van assaltar la casa d'Alella per emportar-se cocaïna, i un tercer home que ha quedat en llibertat amb mesures cautelars, relacionat amb els fets i que forma part del grup de narcotraficants que va liderar l'assalt. Segons fonts policials, els detinguts són de nacionalitat colombiana i dominicana i estan relacionats amb el grup que va assaltar la casa d'Alella. 

Dos morts: un a trets, l'altre a ganivetades

Segons s'ha pogut saber ara, l'assalt es va complicar i un d'ells va obrir foc, ferint mortalment un dels homes que era a l'interior de la casa d'on es volien emportar la droga. El ferit per arma de foc, però, va apunyalar un dels assaltants, que va acabar morint al cap de poca estona, en un cotxe, sortint d'Alella. Va ser allà on va ser localitzat pels Mossos d'Esquadra. Els detinguts, per tant, no són considerats per la policia com els autors materials del crim.

Els Mossos busquen més implicats

El passat 19 de març, els Mossos d’Esquadra van realitzar un dispositiu policial per detenir els autors dels fets amb quatre entrades i perquisicions als domicilis dels investigats a Sabadell, Vilassar de Mar i a Alella. El tercer detingut estaria relacionat amb la logística associada al tràfic de drogues d’un dels dos grups criminals enfrontats. En el decurs de les entrades, es va localitzar gairebé mig quilo de cocaïna, substància de tall i diners en metàl·lic.

Els detinguts, d’edats compreses entre els 34 i 53 anys, i que acumulen 12 antecedents per altres fets similars, han passat avui a disposició judicial. Els Mossos creuen que hi ha més persones relacionades amb els fets i esperen també poder detenir membres del grup que van ser víctimes de l'assalt, segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat.

Presó provisional i retirada de passaport

El magistrat ha acordat per dos dels tres detinguts presó provisional, comunicada i sense fiança, mentre que el tercer ha quedat en llibertat amb mesures cautelars. Aquestes són la retirada de passaport, prohibició de sortida del país i presentació periòdica davant del jutjat. Els acusats estan sent investigats per un delicte d'homicidi i un altre contra la salut pública.