Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes per la seva relació amb un atracament que el passat 26 de juny va tenir lloc en una casa d'apostes del carrer Alfred Perenya de Lleida. Els fets es van produir al voltant de les deu del matí quan tres persones encaputxades van entrar al local i van amenaçar els treballadors del saló de jocs a punta de ganivet perquè els donessin els diners de la caixa registradora. Un cop aconseguit un botí de 29.000 euros, van escapar del lloc a tota velocitat amb un cotxe que els estava esperant a la porta.

El cotxe va aparèixer abandonat en un supermercat de Tàrrega

La dependenta de la casa d'apostes va alertar de l'atracament als Mossos d'Esquadra, que es van desplaçar fins al lloc. Agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Ponent es van fer càrrec del cas i, gràcies a les càmeres de seguretat, es va poder identificar el vehicle que havien fet servir els lladres per fugir. No obstant això, segons va detallar el diari Segre, el cotxe va aparèixer abandonat poc després a l'aparcament d'un supermercat de Tàrrega. La policia catalana va muntar un dispositiu a la zona per si els delinqüents tornaven a buscar-lo, però per allà no hi va aparèixer ningú i se'l van acabar emportant amb una grua cap a les dependències policials.

Els investigadors van inspeccionar a fons el vehicle per si aconseguien trobar alguna pista que permetés identificar els lladres. Des d'un primer moment, la principal hipòtesi va ser que es tractava d'un grup de lladres especialitzats en aquests tipus d'assalts i que un altre vehicle els estaria esperant al supermercat de Tàrrega per fer el canvi i seguir amb la fugida. Finalment, després d'una setmana d'indagacions, s'ha pogut detenir tres persones relacionades amb els fets, tot i que no es descarta que se'n puguin produir més detencions. A hores d'ara, la investigació continua oberta i sota secret de sumari, motiu pel qual des dels Mossos d'Esquadra no han volgut facilitar informació de l'operatiu.

Les cases d'apostes de Lleida, objectiu dels lladres

L'assalt a la casa d'apostes del carrer Alfred Perenya no és el primer que viu un establiment d'aquest tipus a la ciutat de Lleida. Tot just fa un any, l'estiu de 2023, es van viure diversos episodis similars. A finals de juliol, un home va intentar atracar dos salons de joc a punta de ganivet en menys de 20 minuts. Com que del primer, al carrer dels Templers, se'n va anar sense res, ho va intentar en un altre del carrer Sant Martí, on aquest cop sí que es va poder endur 5.000 euros. Ja al setembre, un altre lladre va assaltar una casa d'apostes del carrer Baró de Maials i es va endur 40.000 euros de la recaptació després de lligar de mans una treballadora.