Els treballadors d'un supermercat de Fuente Vaqueros (Granada) no poden més. Només al gener han patit vuitanta robatoris comesos, presumptament, pels membres de la mateixa família. El darrer any ja havien interposat 400 denúncies per furt i amenaces, i calculen que, amb tot, han tingut unes pèrdues de 47.000 euros. Se senten frustrats i desemparats i, si l'ajuntament no els hi proporciona més vigilància, segurament hauran de tancar la botiga.

Impotents davant els robatoris

Malgrat comptar amb càmeres de videovigilància que han enregistrat tots els robatoris, i d’haver denunciat en centenars d’ocasions als lladres, aquests semblen no donar-se per vençuts, i tornen cada pocs dies per fer-se amb tot el que poden. Segons el diari Ideal, els treballadors de l’establiment acudeixen a la feina amb por, perquè qualsevol dia els pot tocar ser víctimes dels furts, i els propietaris estan considerant seriosament tancar la botiga definitivament per traslladar-se a una altra localitat.

No només els treballadors del super estan indignats. També els veïns han expressat la seva consternació davant els fets, ja que, si la botiga tanca, hauran de desplaçar-se a un altre, més allunyat, per poder fer les seves compres setmanals. Tot i que fins al moment les denúncies no han donat cap resultat, des de l'ajuntament han anunciat que activaran un dispositiu policial als voltants del local per tal d'evitar els robatoris i poder atrapar els perpetradors.

Una sola família amb el mateix ‘modus operandi’

Les investigacions policials que s'han fet fins al moment apunten que els lladres són tots membres d'una mateixa família de set persones que van alternant-se per cometre els robatoris. Segons el que es pot veure a les càmeres de seguretat, sempre actuen de la mateixa forma.

Així, agafen productes dels prestatges aprofitant que estan passant altres clients perquè els treballadors no els enxampin, i amaguen el botí entre la seva roba. Una altra tècnica és agafar diners directament de la caixa enregistradora mentre l'empleada està distreta cobrant a un altre client. Fins i tot els més petits de la família ajuden en els furts, agafant diversos articles i amagant-los a les butxaques.