Dos joves denuncien una agressió trànsfoba en un botelló a l'avinguda Blasco Ibáñez de València al crit de "travelos de merda". Un grup de persones els va agredir i els va robar totes les seves pertinences.

Agressió trànsfoba en el centre de València

Valeria, una de les víctimes, de 21 anys, ha denunciat en el seu compte d'Instagram els fets que va patir la matinada de dissabte passat 2 d'octubre quan estava en un botelló amb les seves amigues a la famosa avinguda Blasco Ibáñez de la capital valenciana.

Segons relata la jove, estava de festa en un parc de la zona, quan ella i una altra noia es van separar dels seus amics per demanar un got de plàstic a un altre grup d'unes 25 persones que eren a la plaça.

Aquests joves els van dir que no en tenien i alguns d'ells es van acomiadar de la Valeria i la seva amiga, que prefereix mantenir-se en l'anonimat, amb un "adeu, noies".

"Jo aquí no veig cap noia", "Ella també és un home"

Aquest va ser el desencadenant de la violència. Una de les integrants del grup va saltar dient: "jo aquí no veig cap noia", i va intentar cremar la Valeria amb un cigarret. Ella va poder esquivar-lo i es va disposar a anar-se'n per evitar una baralla.

Però l'agressora va aprofitar el moment i la va agafar pel cabell i la va tirar a terra. En aquell moment, escriu la víctima, diversos joves del grup van secundar l'agressió i es van llançar contra ella.

A més, un d'ells es va adonar que la seva amiga, que fins al moment havia quedat en segon pla, també era transsexual: "Ella també és un home!", i també la van agredir.

Transfòbia València / Cedida

Ferides de la Valeria després de la pallissa / Cedida

La jove explica que, al crit de "travelos de merda, maricons, que teniu polla", les van arrossegar per terra, i els van clavar puntades i cops al cap.

I per si no fos poc, mentre durava l'atac, algun dels agressors va proposar de robar-los tot, i així ho va fer la turba trànsfoba.

"Travelos de merda, maricons, que teniu polla"

Segons la Valeria, els van robar la bossa, cartera, mòbil, arracades, i fins i tot les vambes de la seva amiga, que després van trobar a les escombraries. Finalment ella va poder escapar i els seus amics van anar a ajudar-les, donant fi a l'agressió.

Transfòbia València

Els van agredir al crit de "travelos de merda" / Cedida

En la mateixa denúncia a les xarxes socials, la noia també denuncia la poca ajuda que van rebre per part d'agents de la policia, que eren amb un furgó a la zona, als quals van acudir corrent per explicar-los els fets.

Tal com explica la víctima, "van estar uns 10 minuts esperant si baixar del cotxe o, no quan els agressors encara no se n'havien anat".

Però van tardar massa, ja que "quan els policies van baixar, els agressors ja se n'havien anat perquè els havien vist".

Denuncien poca ajuda per part de la policia

Davant d'aquesta poca ajuda, la Valeria i la seva amiga van ser amb taxi a l'Hospital Clínic de València per fer un informe de lesions, que després van presentar a comissaria juntament amb la denúncia pels fets, que seran investigats com a delicte d'odi.

La jove demanava a la mateixa publicació "màxima difusió i visibilitat perquè se sàpiga el que et pot arribar a passar per ser trans en aquesta societat". En els comentaris es poden llegir missatges de suport de famoses actrius i cantants que formen part del col·lectiu LGTBI, com a Luna Ki, La Jedet o Daniela Santiago.