Consternació a Itàlia per un accident d'autobús molt greu que ha tingut lloc aquest dimarts a Mestre, al costat de Venècia (nord-est del país), i que ha provocat "nombroses víctimes", segons han informat les autoritats locals, informa l'agència Efe. Es confirmen almenys 21 morts i 15 ferits. "Una gran tragèdia ha colpejat la nostra comunitat aquesta tarda. Immediatament, he ordenat a la ciutat que mantingui el dol en memòria de les nombroses víctimes que s'han trobat dins de l'autobús caigut. Una escena apocalíptica. No hi ha paraules", ha dit sobre l'accident de Mestre el batlle de la localitat, Luigi Brugnaro, a la xarxa social X.

L'accident s'ha produït poc després de les 19.30 hores, quan l'autobús s'ha estimbat pel pas a nivell que travessa l'autopista a una altura d'uns 15 metres. El vehicle ha caigut entre un magatzem i les vies del tren i tot seguit s'ha incendiat. "L'autobús anava de Venècia a Marghera, estava ple de gent que tornava de la feina", ha explicat el batlle.  Moltes ambulàncies i equips de bombers s'han desplaçat al lloc dels fets, mentre que la circulació de trens entre Mestre i l'estació de Santa Lucia, a Venècia, ha quedat bloquejada.

La xifra de morts augmentarà

Brugnaro ha informat que la xifra de morts "està destinada a augmentar" a mesura que els equips de rescat avancin en les tasques de cerca de cossos i supervivents. La USL 3 de Venècia ha posat en marxa el protocol de "grans urgències", que estableix la posada a disposició de tots els serveis d'urgències dels hospitals i la crida a la feina de personal de reforç.

 

La primera ministra d'Itàlia, Giorgia Meloni, ha reaccionat al succés i ha traslladat el condol a les famílies dels morts i a les autoritats de Venècia. "Estic en contacte estret amb el batlle Brugnaro i amb el ministre (de l'Interior) Matteo Piantedosi per seguir l'actualitat d'aquesta tragèdia", ha manifestat la cap del govern italià. El viceprimer ministre i ministre de Transports, Matteo Salvini, "segueix l'evolució del dramàtic incident de Mestre", segons ha publicat el ministeri en una nota.