Aquest cap de setmana, la ciutat italiana de Torí celebrava el centenari de la força aèria del país, amb un espectacle de les Frecce Tricolori, l'esquadró d'acrobàcies aèries de l'exèrcit. El dissabte, però, el que s'esperava que fos un dia de festa va acabar convertit en tragèdia, després que un dels avions d'exhibició s'estavellés, matant una nena de només 5 anys. Les causes d'aquest accident estan a hores d'ara sota investigació, però segons els informes preliminars, el pilot de l'avioneta hauria comunicat a la torre de control que tenia un "problema amb el motor" moments abans de l'impacte. 

El germà i els pares de la nena, ferits greus 

Segons han explicat els mitjans locals, la nena i la seva família es trobaven al cotxe en una zona propera a on havien d'enlairar els avions, i l'aeronau va impactar a pocs metres d'ells, incendiant el vehicle. El germà de la petita, de 9 anys, es troba ingressat en un hospital amb cremades per tot el cos, mentre que els pares també estan sota observació mèdica per les seves ferides, però els sanitaris han confirmat que la seva vida no corre perill.

Pel que fa al pilot de l'avioneta que ha acabat estavellant-se, s'ha salvat gràcies a haver pogut ejectar-se en paracaigudes moments abans de l'impacte. Segons un comunicat emès pel Ministeri de Defensa italià, la possible causa del mal funcionament del motor pot haver estat el xoc de l'avió amb uns ocells en la fase inicial d'ascens. Per la seva part, el ministre de Transports i vicepresident del govern italià, Matteo Salvini, ha publicat el vídeo de la tragèdia al seu perfil d'X, l'antiga plataforma Twitter, i ha lamentat profundament els fets.