El futbol espanyol lamenta la mort sobtada de Pelayo Novo, qui va ser jugador del Real Oviedo i d’altres equips de LaLliga com Albacete, Elx, Lugo i Còrdova. El jove ha estat atropellat per un tren aquest dimarts 28 de febrer al vespre al barri de La Corredoira d’Oviedo, a Astúries. La Policia Nacional ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies del tràgic succés.

Declarat mort al lloc de l’incident

Poc abans de les vuit del vespre d’aquest dimarts, els serveis d’emergència rebien una alerta que s’havia produït un atropellament per un tren de Renfe a l’altura del parc de La Malata, al barri de La Corredoira d’Oviedo. Immediatament, diverses ambulàncies del Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU), així com la Policia Nacional, es van desplaçar fins al lloc dels fets.

El tren que va posar fi a la vida de Pelayo Novo estava fent el seu recorregut entre les localitats d’Oviedo i Siero quan, al voltant de les 19:55 hores, va ocórrer l’incident. Els sanitaris desplaçats fins al parc de La Malata van intentar reanimar el jove, però sense èxit. Finalment, no van poder fer res més que decretar la seva mort, amb només 32 anys.

En cadira de rodes des del 2018

Desgraciadament, aquesta no és la primera vegada que Pelayo Novo commociona el món de l’esport a Espanya. El 2018 es va precipitar des de la tercera planta de l’hotel on s’allotjava amb la resta del seu equip, abans d’un partit contra l’Osca. El futbolista va ser traslladat en urgència a l’Hospital de Saragossa, on va estar ingressat durant un mes i mig. Quan li van donar l’alta, va abandonar l’hospital en cadira de rodes.

Les seves lesions li van impedir continuar jugant a futbol, però va trobar un nou camí amb el tenis adaptat, arribant a ser campió d’Astúries el 2021. Ara, tant els aficionats del futbol com del tenis adaptat lamenten la seva pèrdua. Des del Real Oviedo han compartit el seu condol: “Lamentem amb l’ànima la mort de Pelayo Novo, capità de la nostra Fundació. Família i amics, estem amb vosaltres”.