Onze persones estan desaparegudes i dues continuen atrapades després de l'incendi que va sorgir divendres a la matinada en un ferri que es trobava fent la ruta des del port grec d'Igumenitsa cap a l'italià de Bríndisi.

Segons va informar la Guàrdia Costanera hel·lena en un comunicat, fins al moment han pogut ser identificades 278 persones de les 290 que figuraven en la llista de passatgers i tripulació. S'hi afegeix que dues persones continuen atrapades en un garatge del ferri (un turc i un búlgar), i a més s'ha detectat que hi havia un migrant que viatjava com a polissó, la qual cosa eleva a 291 el total de persones a bord.

Ara per ara no hi ha informacions si les persones desaparegudes podrien trobar-se dins del vaixell, ja que tres vaixells amb dos canons d'aigua continuen treballant en sufocar el foc i s'espera l'arribada d'una altra embarcació amb més capacitat d'extinció, van indicar els guardacostes.

La tasca dels equips de rescat

A més, s'intentarà un rescat amb forces especials des de l'aire, assenyala la televisió pública ERT. La guàrdia costanera també va escombrar la zona al voltant de l'embarcació amb llanxes i helicòpters a la recerca de persones que poguessin estar a l'aigua, però no van trobar ningú.

Segons les dades recollides després de comprovar la llista de passatgers, els desapareguts són vuit búlgars, dos grecs i un lituà, encara que no hi ha certesa de si són tots passatgers o també hi ha membres de la tripulació. Als garatges del vaixell hi havia 25 cotxes i 153 camions, amb dipòsits carregats, el que pot explicar les nombroses explosions que s'han anat escoltant al llarg del matí.

Ferri EFE (2)

Incendi del ferri / EFE

L'incendi es va declarar per motius encara desconeguts a la tercera coberta del transbordador cap a un quart de cinc de la matinada (02:15 GMT), tres hores després de salpar d'Igumenitsa. Tot just esclatar, el capità va llançar una trucada d'emergència sol·licitant ajuda a tots els vaixells de la zona i a la guàrdia costanera. Alhora va demanar tots els passatgers que pugessin  als bots salvavides per poder ser traslladats als vaixells i embarcacions properes que van anar amb rapidesa al rescat.

Les primeres persones són rescatades

Cap a dos quarts d'onze del matí 278 persones rescatades van desembarcar al port de Corfú, on van ser atesos per equips mèdics. Deu persones van ser traslladades a l'hospital de Corfú, després de ser salvades, la majoria d'elles amb problemes respiratoris, mentre que la resta dels rescatats pel que sembla es troba en bon estat.

El secretari general del Ministeri de Sanitat, Yanis Kotsiópulos, va assenyalar a la televisió pública grega que l'estat de salut dels hospitalitzats "no és preocupant". El ferri del grup italià Grimaldi Lines va ser construït el 1995, té 183 metres d'eslora, 28,7 metres de mànega, una capacitat de fins a 560 passatgers.

Segons va informar la companyia en un comunicat, no s'ha detectat cap vessament de petroli al mar, ni sembla estar en joc l'estabilitat del vaixell.