Jahrah, una dona de 54 anys, va desaparèixer fa uns dies a una plantació de cautxú a la localitat de Jambi, Sumatra (Indonèsia). El marit de la víctima va avisar a les autoritats locals que la seva dona no va tornar de treballar. Després de llargues hores de cerca, que semblava que no arribaria enlloc, van trobar una serp pitó de set metres amb una forma una mica curiosa: havia engolit sencera la Jahrah.

El seu marit havia sortit per buscar-la a la plantació de cautxú on treballava, i només va trobar unes sandàlies, una jaqueta i el mocador que li cobria els cabells, així com les eines que feia servir a la feina. Va ser després d’aquesta troballa que va alertar a la policia i va demanar ajuda als veïns per continuar amb la cerca.

Tant els agents com els veïns van cercar la víctima durant tota la nit i, finalment, van trobar la serp l'endemà al matí. Segons han informat les autoritats locals, es va sospitar immediatament del rèptil i entre tots la van caçar. "En obrir el cos de la pitó vam veure que, efectivament, hi havia una dona dins i vam poder comprovar que es tractava de la Jahrah", explicaven des de la policia. La ràpida identificació va ser possible atès que el cos encara es trobava en bon estat de conservació.

La policia de Jambi va alertar la població que vagin amb compte per la possible presència d’animals salvatges a la zona, ja que la majoria dels ciutadans treballen a diverses plantacions properes o fins i tot  situades dins de la selva.

Un succés excepcional

Que una pitó s'empassi una persona no és quelcom habitual, afortunadament. Aquests rèptils normalment s'alimenten d'animals més petits, ofegant-les, primer, i menjant-se'ls senceres, després. El 2018 van trobar una dona que havia estat morta per una pitó en l'illa de Muna. El seu jardí es trobava molt a prop d'una zona rocosa on les serps tenen els seus nius. El 2017 una pitó va matar un granger a l'illa Cèlebes. En canvi, les morts per picada de serp són més abundants, fins a 140.000 casos a l'any.