Des de la Direcció General de Trànsit (DGT) no deixen d'implementar noves normes per protegir la integritat física dels conductors, els seus acompanyants i els vianants de les carreteres i carrers espanyols.

Recentment, el Congrés dels Diputats ha acceptat les noves normes de la llei de trànsit. Moltes de les noves mesures han causat molta polèmica i hi convé llegir articles relacionats per no ser multat per sorpresa.

La gran majoria de noves normes i modificacions estan relacionades amb les accions que fan que els conductors perdin punts del seu carnet de conduir. Moltes sancions han estat augmentades per la qual cosa algunes accions tindran un càstig molt més greu.

També s'ha actualitzat la normativa relacionada amb els patinets elèctrics, aquests mitjans de transport que estan en totes les polèmiques. A partir d'ara serà obligatori utilitzar casc quan portem un d'aquests vehicles.

Algunes persones han demanat l'obligatorietat del casc quan es faci servir una bicicleta. És una norma que, de moment, no s'aplicarà, però pot ser que s'implementi en noves actualitzacions.

La nova norma sobre l'ús del mòbil

Abans si un agent veia un conductor utilitzant el telèfon mòbil mentre conduïa era sancionat amb tres punts del carnet de conduir, després de les noves mesures aprovades la sanció serà més gran, augmentant fins als sis punts.

La sanció econòmica es mantindrà igual, a més de perdre els punts el conductor haurà de pagar una multa de 200 euros. Amb aquesta mesura es pretén evitar les distraccions a la carretera, que poden resultar en accidents summament perillosos.

Patinet

Patinet / Arxiu

Moltes persones utilitzen el mòbil com a navegador GPS, per evitar la pèrdua de punts l'hauran de configurar abans de començar a circular per evitar distraccions.

Altres canvis en les normes

La regla de poder augmentar la velocitat en 20 km/h per avançar a les carreteres convencionals s'ha eliminat. També augmentaran les sancions de punts per diferents raons, avançar a ciclistes sense respectar la distància de seguretat passa a perdre sis punts en comptes de quatre.

També es sancionarà amb més duresa als conductors que no utilitzin adequadament les mesures de seguretat com a casc, cinturó de seguretat o els sistemes de retenció infantil. Ara es castigarà amb sis punts si es té un sistema de detecció de radars, abans únicament se sancionava si s'utilitzava.

Els vehicles de mobilitat personal i bicicletes no podran circular per la vorera des que comenci a aplicar-se la nova normativa. És molt important repassar aquestes noves normes per no tenir cap problema en un futur pròxim amb una multa inesperada.