Toni Cantó és notícia pel seu polèmic càrrec com a director d'àrea de La Oficina del Español de la Comunitat de Madrid. El valencià va destacar com a actor en diverses sèries molt populars a tot Espanya com Siete Vidas.

Des de l'1 de juliol d'aquest any ocupa el càrrec de director en La Oficina del Español, un càrrec nou creat per Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la Comunitat de Madrid. Aquest nomenament ha aixecat molta polèmica, ja que no estan clars les funcions que compleix Cantó ni l'objectiu d'aquesta organització pública.

Segons va comentar la mateixa Díaz Ayuso aquesta institució s'encarrega d'organitzar actes diplomàtics amb representants de països americans, promoure els pactes i convenis amb la Reial Acadèmia Espanyola (RAU), a més de mantenir bones relacions amb el Col·legi d'Arquitectes de Madrid i la Federació d'Escoles d'Espanyol per a estrangers (Fedele). Finalment l'Oficina de l'Espanyol haurà de convertir l'idioma en un punt d'interès per als turistes.

El sou de Cantó a Madrid

Encara que l'explicació sobre les funcions de Toni Cantó és una mica ambigua sí que es pot consultar el sou que guanya per exercir el seu càrrec com a director. Al Portal de Transparència de la Comunitat de Madrid hi ha publicat que l'exactor cobra 75.000 euros anuals per la seva tasca a l'Oficina de l'Espanyol, sent aquesta una quantitat àmpliament superior als 65.600 que percebia com a portaveu de Ciutadans en les Corts Valencianes.

Toni Canto 2 EP

Cantó  al costat d'Ayuso / Europa Press

Al Portal de Transparència de la Comunitat de Madrid també es poden consultar les seves retribucions anuals, que van augmentar considerablement en un any (de 2019 a 2020). L'any anterior Cantó va declarar retribucions per valor de 137.575 euros, una xifra molt superior a la de 2019 en la qual el polític va arribar fins als 65.656 euros.

Aquestes xifres compten també amb el pagament que va rebre Cantó d'Atresmedia quan va participar en la primera edició del programa 'Mask Singer'. En ell va interpretar el tema 'Blinding lights' de The Weeknd, amb una disfressa de camaleó, arribant fins a la final del concurs. En total va ser present a sis gales, per la qual cosa els pagaments van anar augmentant.

La carrera política de Toni Cantó

La seva carrera política va començar quan el 2006 es va afiliar a Ciutadans. En les Municipals de 2007 es va presentar en les llistes del partit Veïns per Torrelodones (VxT) al cinquè lloc, es va quedar a prop de ser regidor, però la seva agrupació va obtenir quatre representants.

Va aconseguir un escó al Congrés dels Diputats el 2011 amb UPyD, quan va obtenir el càrrec va renunciar a les dietes d'allotjament i ADSL. El 2014 va decidir presentar-se candidat per presidir la Comunitat Valenciana, però va deixar el partit abans de les eleccions.

Toni Cantó va passar a formar part de Ciutadans per a les eleccions generals de 2015, sent el segon nom en les llistes de València. A més, va aconseguir ser coordinador autonòmic a la Comunitat Valenciana i portaveu del grup parlamentari en les Corts valències. Després de sis anys com a diputat va renunciar el 2021 a tots els seus càrrecs relacionats amb l'agrupació taronja.

L'exactor es va unir a Isabel Díaz Ayuso per a les eleccions autonòmiques de 2021 de la Comunitat de Madrid, però finalment no va poder formar part de la candidatura per un problema burocràtic relacionat amb el seu empadronament. Uns mesos més tard Ayuso va anomenar-lo director de l'Oficina de l'Espanyol, un càrrec creat recentment que va ser durament criticat per l'oposició que va ser qualificat de 'xiringuito'.