Continua la investigació per conèixer el parador de les nenes desaparegudes de Tenerife. Anna i Olivia -1 i 6 anys- van ser raptades presumptament pel seu pare, Tomás Giemeno, fa un mes. Beatriz Zimmerman, la mare, va denunciar la desaparició i a dia d'avui continua demanant ajuda i buscant le nenes de totes les maneres amb l'ajuda dels cossos policials.

Anna Olivia Gimeno Zimmermann Tenerife / Instagram

Anna i Olivia / Instagram

La investigació ara compta amb els missatges que Tomás Gimeno va enviar a Beatriz dos mesos abans de la desaparició. Al text, difós per Telecinco, es percep la intenció del pare de canviar de continent i la ràbia que tenia per la descomposició de la seva família.

Els missatges de Tomás Gimeno

Segons la mateixa font, quan la parella va trencar la seva relació, Beatriz va enviar un vídeo d'autoajuda a Tomás per fer-li costat en un moment difícil, després que aquest li ho admetés. Els missatges ara mediatitzats són la resposta del progenitor a aquest intent de cordialitat.

Encara que en aquell moment simplement es va tractar d'una reacció no esperada, estranya i fora de lloc, ara comença a cobrar més sentit.

Tomás Gimeno / Instagram

Tomás Gimeno / Instagram

"Que fàcil és perdre el control de les teves filles, que fàcil és acceptar que perds una família amb la qual portes tota la vida," va lamentar irònicament Tomás. "Una cosa és sortir de la zona de confort i una altra és sortir del continent", va afegir.

Beatriz afirma que aleshores no el prenia seriosament però que ara "tot té sentit; aquesta frase i altres comentaris que ha anat dient Tomás".

Anna Olivia Gimeno Zimmermann Niñas Tenerife

Anna i Olivia / Cedida

El portaveu de la mare relata que Beatriz "intenta ajudar-lo a través d'uns vídeos d'un metge madrileny que fa feina d'autoajuda, intenta que no es quedi amb la part negativa del que està succeint".

Actualitat del cas Gimeno

Anna i Olivia van desaparèixer el passat 27 d'abril juntament amb el seu pare. Aquell mateix dia Tomás va ser multat a la seva embarcació per la policia i va trucar a la seva exparella i li va dir que no tornaria a veure les seves filles. També va retirar 70.000 euros del banc abans de salpar amb les nenes amb la seva embarcació.

Llanxa Tomás Gimeno Anna Olivia Tenerife / EFE

Llanxa Tomás Gimeno / EFE

Quan la policia va trobar l'embarcació abandonada i sense ocupants al Puertito de Güímar van trobar sang al seu interior. També va ser recuperada una cadira infantil que estava flotant al mar. Això feia pensar el pitjor, però la investigació ha conclòs finalment que no hi va haver un episodi sagnant perquè la sang és antiga -d'un any enrere- i en poca quantitat.

Fonts de la investigació insisteixen de forma reiterada que hi ha obertes diverses vies i que no es descarta cap hipòtesi. La Guàrdia Civil va centrar la seva recerca al mar i la Interpol ha difós la imatge de Tomás i les nenes i ha demanat una col·laboració ciutadana urgent.

Tomás Gimeno / Nenes Tenerife

Tomás Gimeno retrats robot / Cedida

Per reconèixer el presumpte segrestador s'han difós retrats robots de quina aparença física podria presentar ara Tomás Gimeno.