"Vam començar a sentir trets, no sabíem d'on venien", aquest és part del relat d'un dels testimonis del tiroteig que la matinada de diumenge a dilluns es va registrar al polígon Sant Pau de Riu-sec de Sabadell i va deixar cinc persones ferides. De moment, hi ha més dubtes que certeses en la investigació que estan fent els Mossos per aclarir els fets.

Entre els testimonis dels fets, com aquest, i els ferits, els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Metropolitana Nord, estan intentant aclarir què va passar i què va originar el tiroteig.

Entre les hipòtesis que tenen els Mossos, tal com va avançar ahir ElCaso.cat, hi ha la possibilitat que es tracti d'una revenja per un tema sentimental, com va apuntar una de les víctimes, o d'un enfrontament entre bandes dominicanes. No es descarta ara per ara cap motivació.

Es van fer servir dues armes en el tiroteig

Si bé en un primer moment, tot feia pensar que un sol pistoler havia obert foc contra el grup que estava fent botelló en aquesta zona -cada cap de setmana n'hi ha, organitzats de manera il·legal- els indicis recollits pels investigadors a la zona semblen indicar que va existir un intercanvi de trets i que no va ser un sol pistoler qui va obrir foc contra el grup.

Els especialistes de la policia catalana han pogut identificar, ara per ara, com a mínim, dos tipus de baines a la zona del tiroteig, segons ha pogut saber aquest mitjà. Les dues armes que es van fer servir són pistoles de calibre de 9 mm, però diferents, per tant, com a mínim es van disparar dues armes. Ara els Mossos intenten esbrinar quines bales van ferir a qui i quina relació tenien els ferits entre ells i també amb els que van obrir foc.

Tiroteo Sabadell - Albert Segura / ACN

Rastre de sang a la zona del tiroteig de Sabadell / ACN

En paral·lel, la policia catalana també ha d'esbrinar si una arma que es va trobar en un vehicle al lloc dels fets, d'una de les víctimes, també amb munició de 9 mm, és la que es va fer servir o no en l'intercanvi de trets.

Secretisme en la investigació del tiroteig de Sabadell

De moment, el secretisme s'ha apoderat d'aquest cas, que encara té moltes incògnites. De les poques coses clares, que dels cinc ferits, dos d'ells van resultar ferits greus. Un dels homes com a mínim va rebre quatre impactes de bala. Una de les dones ferides, que estava embarassada de set mesos, va perdre la criatura per culpa d'un dels tres.

Els altres tres ferits que es van poder registrar, dues dones i un home més, estan fora de perill i alguns van ser donats d'alta al mateix lloc dels fets. Les peces del trencaclosques del tiroteig, que encara estan per quadra, fan pensar als investigadors que hi pot haver més persones ferides que no van quedar-se a ser ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els Mossos d'Esquadra segueixen sense aclarir els fets més de 24 hores després del succés. Del poc que confirmen, assegurant que la investigació està en marxa, que encara no s'han fet detinguts.

Els testimonis relaten els moments de por durant els fets

"Vam començar a sentir trets, no sabíem d'on venien, i tothom va fugir corrents", explica Hugo Silva, que es trobava amb uns amics al lloc, en declaracions a l'ACN.

Assegura, però, que no coneixen ni les víctimes ni l'autor o els autors dels trets. "Només veníem a prendre alguna cosa, això no ens ho esperàvem", lamenta.

Cristina Sugey s'havia desplaçat amb el seu germà amb el mateix objectiu. "Quan estàvem agafant uns glaçons per al combinat vam començar a sentir trets i vam fugir corrents, uns van intentar fins i tot saltar a l'autopista, i en tornar vam veure un noi amb la samarreta plena de sang", va assegurar.