Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí a l’avinguda d’Artesa de Lleida un home que havia assaltat a punta de ganivet una oficina del Banc Santander, al barri de la Bordeta. L’atracador està ferit amb un tret a la cama, disparat per una agent dels Mossos d’Esquadra. No consten més ferits.

 

Al voltant de les onze s’ha produït un atracament en una entitat bancària situada a l'avinguda Artesa, de Lleida. Segons l'avís, l'atracador anava armat amb un ganivet i encara es trobaria a l'interior de l'entitat. Immediatament, s'ha muntat un dispositiu policial per tal de detenir el lladre. En arribar les dotacions policials a la zona, s’han trobat l’atracador a l'exterior de local, segons ha informat Mossos d'Esquadra.

Ha volgut atacar els Mossos amb un ganivet

Quan intentaven detenir-lo s’ha abraonat, armat amb un ganivet, en direcció als policies. En veure perillar la seva integritat, un agent ha reduït l'atracador d'un tret a la cama. Immediatament, s'ha activat els serveis sanitaris i l'han traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Al lloc dels fets s'han desplegat, a més dels agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC), que són els que han obert foc contra l'atracador, també agents de paisà i, en el darrer moment, també arriba un equip de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), que baixen de la furgoneta segons després del tret de pistola de la policia que surt a les imatges.

La Bordeta - Lleida
Imatges posteriors a l'incident a l'avinguda d'Artesa, a Lleida / Cedida

El detingut té diversos antecedents

L'arrestat és un home que té diversos antecedents, tot i que a hores d'ara oficialment els Mossos d'Esquadra no n'ha facilitat la seva nacionalitat ni edat. Alhora, tampoc s'ha pogut saber quins són els seus antecedents i amb quins delictes està vinculat.

Tot i això, segons han explicat fonts de la policia catalana, l'atracador podria ser l'autor de l'agressió a una noia la matinada de dissabte. Segons les mateixes fonts, l'home va intentar robar la jove a la sortida d'una discoteca, al barri de Cappont, i en resistir-se, li va fer diversos talls amb el ganivet que portava. Altres fonts policials també asseguren que l’home detingut avui a la Bordeta podria estar també relacionat amb diverses agressions sexuals denunciades a Lleida.