Uns germans de Salamanca, de 76 i 61 anys, han estat detinguts per la Policia Nacional per haver-se disparat mútuament a conseqüència d'una disputa familiar. Van fer servir un rifle i un revòlver respectivament, i un d'ells, el germà gran, ha acabat amb una ferida a la mà dreta. La policia ha acusat el menor dels germans d'un presumpte delicte de lesions i tinença il·lícita d'armes, i al gran d'un d'amenaces greus.

La baralla va tenir lloc aquest dilluns 12 de desembre al domicili familiar. Al voltant de les 18 hores, un d’ells va trucar la policia confessant que havia disparat al seu germà amb un revòlver, però assegurava que només ho havia fet perquè el seu germà li havia disparat prèviament amb un rifle. En arribar els agents el van trobar desarmat, ja que havia deixat la pistola en un poal al seu costat per demostrar que no presentava cap amenaça. En l’escorcoll posterior a la seva detenció la policia va trobar 70 cartutxos que corresponien al calibre del revòlver amb el qual havia efectuat els trets.

El germà gran havia fugit

Durant l'interrogatori l'home va explicar que l'altercat s'havia produït després d'una baralla amb el seu germà per un problema familiar. Aquest l'hauria amenaçat abans de disparar-lo amb un rifle. Amb l'objectiu de defensar-se va agafar el revòlver i va respondre a l'atac. Segons informen EFE fonts policials, el mateix detingut va confessar en aquell moment que no comptava amb llicència d'armes, ja que l'havia obtingut de manera il·legal.

Mentrestant, una patrulla estava buscant l'altre germà, qui havia fugit del lloc dels fets abans que arribés la policia. No van haver de buscar durant molt de temps, però, ja que al cap d'una estona es va presentar voluntàriament a comissaria. L'home tenia diverses ferides, la més greu d'elles a la mà dreta clarament provocada per una arma de foc. Els agents van detenir tots dos germans i van passar a disposició judicial. El germà menor, que havia ferit l'altre, va haver de passar a presó preventiva, mentre el germà gran va quedar en llibertat amb càrrecs.