Un tiroteig en un centre comercial a Copenhaguen, la capital de Dinamarca, ha deixat tres morts i diversos ferits. Les víctimes són dos joves i un home de 40 anys. Les autoritats daneses han confirmat l'arrest d'una persona, el presumpte autor del tiroteig, i investiguen les causes. Ara per ara sembla descartat que pugui ser un atemptat terrorista.

L'atroç atac ha tingut lloc cap a dos quarts de sis al centre comercial Field's, situat entre el centre de la ciutat i l'aeroport. L'individu ha obert foc indiscriminadament contra desenes de persones en un dia en el qual el centre comercial tenia una elevada afluència, ja que en les pròximes hores estava programat un concert de Harry Styles, esdeveniment que havia de congregar a milers de persones. Moltes d'elles, molt probablement, estaven al centre comercial mentre esperaven que s'obrissin les portes de l'estadi. 

El presumpte autor del tiroteig, un jove danès de 22 anys

La policia local de Copenhaguen ha detingut el presumpte autor del tiroteig, i en la roda de premsa han confirmat que el detingut és un jove danès de 22 anys, sense proporcionar més detalls. La investigació està oberta i, per ara, es contemplen totes les hipòtesis. L'inspector en cap de la policia de Copenhaguen, Søren Thomassen, ha detallat que "no hi ha indicis de la participació de diverses persones en el tiroteig", però tampoc poden descartar-ho, de manera que "la policia continuarà buscant, juntament amb els serveis d'intel·ligència, més autors". Thomassen ha confirmat als mitjans i ciutadans danesos que hi ha "diversos morts" a conseqüència del tiroteig, així com "diversos ferits"

Els presents han enregistrat el tiroteig

El so dels trets ha alertat a les persones que es trobaven dins el centre comercial i als voltants d'aquest; la gent, sense entendre què passava, ha començat a córrer espantada intentant protegir-se en un lloc segur. La policia danesa ha demanat a tots aquells que estaven dins el recinte que no en sortissin, i als que estaven fora, que s'allunyessin el màxim possible i no s'apropessin al lloc, mentre desenes d'operatius arribaven al lloc dels fets per detenir l'autor del tiroteig. Algunes persones que estaven dins el centre comercial han pogut gravar el moment exacte en el qual l'atacant ha obert foc contra els ciutadans. 

 

Els mitjans danesos han recollit els testimonis de les persones afectades pel tiroteig. Una mare ha relatat que estava emprovant-se roba amb els seus fills quan, de sobte, ha sentit "tres o quatre trets" molt propers a on ella estava, a la primera planta del centre comercial, segons ha recollit Europa Press

El cantant Harry Styles feia un concert en un estadi proper

El tiroteig ha tingut lloc poques hores abans que comencés el concert del famós cantant Harry Styles, que en aquests moments es troba de gira pel continent europeu presentant el seu nou disc, Harry's House. Styles té fans arreu del món i esgota totes les entrades dels concerts que programa. La tarda d'aquest diumenge, precisament, n'havia de fer un a l'estadi Royal Arena, que es troba a escassos deu minuts caminant del centre comercial on ha tingut lloc el tiroteig.