Un metge es fa viral a Tiktok explicant quin és el temps màxim que cal estar al lavabo, ja que com més estona estiguis assegut, més probabilitats tens de patir hemorroides. Per aquest mateix motiu, recomana no estar més de 10 minuts.

El doctor Karan Raj és viral a Tiktok, on acumula més de 4,4 milions de seguidors

Qui dona aquest consell és el doctor Karan Raj, que s'ha convertit en un dels metges més famosos en l'àmbit internacional gràcies a Tiktok, on ja acumula més de 4,4 milions de seguidors. El doctor Raj utilitza aquesta xarxa social per donar consells mèdics als seus seguidors, que gràcies als seus vídeos aprenen trucs mèdics que poden posar a la pràctica fàcilment

"La gravetat és que com més temps passis assegut al lavabo, més temps pot acumular-se la sang a les venes, causant així hemorroides"

En els darrers dies aquest famós metge s'ha fet famós per donar consells sobre com anar correctament al lavabo, explicant per què és important no estar més de 10 minuts al lavabo, ja que podria ocasionar hemorroides: "La gravetat és que com més temps passis assegut al lavabo, més temps pot acumular-se la sang a les venes, causant així hemorroides", diu en el vídeo de Tiktok, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

No és recomanable estar més de 10 minuts al lavabo

Les hemorroides, a part de ser molt molestes, en el pitjor dels casos s'han d'operar. Per aquest mateix motiu, el doctor explica que el més recomanable és no estar més de 10 minuts al lavabo. Per aquelles persones amb problemes d'estrenyiment, recomanada consumir, aproximadament, uns 30 grams de fibra diària.

Doctor - pixabay

El doctor Raj té més de 4,4 milions de seguidors a Tiktok i s'ha fet viral per un vídeo on explica per què no s'ha d'estar més de 10 minuts al lavabo, ja que pot causar hemorroides / Pixabay

El doctor Raj remarca la importància de tenir una bona alimentació

El doctor Raj ha volgut remarcar la importància de tenir una bona alimentació, ja que és fonamental per anar correctament al lavabo. No obstant això, és molt important acudir al metge en cas que la persona tingui problemes per anar al lavabo per fer analítiques i descartar patologies.

Altres vídeos virals d'aquest metge a Tiktok

Aquest metge també ha donat altres consells referents a problemes digestius en altres vídeos de Tiktok: ha explicat que la presència de sang a la femta pot ser signe de càncer i cal acudir immediatament al centre mèdic. Ha remarcat que el color, la forma i la consistència també són indicadors per esbrinar amb un diagnòstic visual quin és l'estat de salut del pacient, tot i que per fer-ho de manera més detallada cal fer analítiques.