Tiktok és una de les plataformes que més s'ha popularitzat en els darrers anys. En aquesta xarxa social hi ha una gran infinitat de reptes que poden fer els usuaris. Molts d'aquests reptes són coreografies musicals o jocs de paraules, entre molts altres, però ara s'ha posat de moda un que et podria deixar cec.

Reptes de Tiktok que són perillosos pels participants

No obstant això, de tant en tant, es posen de moda reptes molt perillosos. De fet, a vegades, Tiktok s'ha vist obligat a prohibir els tags dels reptes si aquests poden posar en perill la integritat física dels participants.

En el cas d'aquest nou challenge, els usuaris han d'arrissar-se les pestanyes d'una manera molt particular: amb un assecador. Això, que a priori pot semblar una ximpleria sense més importància, és molt perillós per la salut ocular i, en el pitjor dels casos, pot provocar la ceguera, segons alerten els oculistes i els sanitaris.

"Acabarem fàcilment amb cremades a les parpelles, al corneal o conjuntiva amb tot el que això implica"

"S'està fent viral a Tiktok la tendència d'arrissar-se les pestanyes amb un assecador de cabell. Això és molt mala idea perquè un assecador de cabell expulsa aire a uns 60 graus. A aquesta temperatura acabarem fàcilment amb cremades a les parpelles, al corneal o conjuntiva amb tot el que això implica", explica el compte de Twitter d'Infermera Saturada, que ha fet un fil explicant detalladament els perills d'aquest repte.

"Seria com anar en moto a 50 o 60 km/h amb la pantalla del casc pujada"

La solució tampoc és fer servir l'assecador amb el mètode d'aire fred, ja que, segons aquesta professional sanitària, l'aire s'expulsa a entre 50 i 60 quilòmetres per hora i, amb aquesta velocitat, també es poden causar danys oculars. "Seria com anar en moto a 50 o 60 km/h amb la pantalla del casc pujada", diu la usuària de Twitter.

Malauradament, aquest repte s'està fent molt popular a les xarxes socials i alguns dels vídeos tenen milions de visites. Molts dels usuaris de Tiktok són nens menors d'edat i adolescents, que podrien posar en pràctica aquest repte sense ser conscients de la seva perillositat.

Reto viral peligroso / Tiktok mirandaalynnn

Es posa de moda un repte molt perillós a Tiktok que consisteix a arrissar-se les pestanyes amb un assecador i els sanitaris alerten de la perillositat d'aquest repte / Tiktok mirandaalynnn

Un altre repte viral, absurd i perillós: planxar-se el cabell amb un radiador

No és la primera vegada que es posa de moda un repte de bellesa perillós en aquesta xarxa social. Fa poc més d'un any, es va viralitzar un repte que consistia a planxar-se el cabell amb un radiador. Això pot comportar problemes capil·lars, ja que pot cremar el cabell i, evidentment no és tan segur ni efectiu com una planxa de cabell.