Tiktok i Instagram s'han convertit en dues xarxes socials perilloses pels adolescents. Són molts els menors que presumeixen de formar part de les bandes juvenils de Madrid quan, en realitat, no en són membres. Els veritables membres de les bandes llatines estan atents a les xarxes socials i, quan veuen que algú fingeix ser part de les bandes, els comencen a fer la vida impossible a través d'agressions, xantatge i amenaces.

Els Dominican Don't Play i els Trinitarios són les dues bandes juvenils més populars de Madrid. En les darreres setmanes, han guanyat protagonisme per la seva extrema violència: van assassinar un menor de 15 anys i un jove de 25. Se'ls relaciona amb el tràfic d'éssers humans, prostitució, extorsions, tràfic d'armes i narcotràfic.

Els Dominican Don't Play i els Trinitarios

La Policia Nacional té identificades més de 400 persones que, presumptament, formen part d'aquestes perilloses bandes. Moltes d'elles són menors d'edat i es caracteritzen per delinquir amb extrema violència. A causa de la popularitat que han guanyat entre els adolescents, són molts els menors que, sense ser conscients del perill al qual s'exposen, i pensant que estan de moda aquestes bandes,  fanfarronegen de ser membres dels Trinitarios i dels Dominican Don't Play.

Els membres de les bandes juvenils busquen 'bulteros' a Tiktok i Instagram

No obstant això, en moltes ocasions només es tracta d'una façana i, en realitat, no són delinqüents. Això que pot semblar una simple ximpleria d'adolescents és molt perillós. Els membres d'aquesta banda estan atents, sobretot a Tiktok i Instagram, per saber qui són els "bulteros", que és com denominen a les persones que fingeixen ser d'aquestes tribus urbanes, explica Caso Abierto.

Bandas latinas / Policía Nacional

Tiktok i Instagram s'han convertit en dues plataformes perilloses: els membres de les bandes juvenils de Madrid busquen adolescents per amenaçar-los i agredir-los / Policia Nacional

De fet, segons fonts policials, reben cada setmana fins a 12 avisos d'incidents relacionats amb aquest fenomen. Si els membres dels Trinitarios o dels Dominican Don't Play enxampen algú fent de "bultero" el castiguen de la pitjor manera possible: anant-lo a buscar a l'institut, agredint-lo i amenaçant-lo de mort.

"Gravar vídeos imitant els seus gestos significa que s'estan posant una diana al pit"

L'amenaça és doble: els de la banda contrària busquen els "bulteros" pensant que formen part de la tribu urbana contrària i, els de l'altra banda, el busquen per mentider. "És important que els joves sàpiguen què posar un cor verd (Trinitarios) o negre (Dominican Don't Play) als seus perfils de xarxes socials o gravar vídeos imitant els seus gestos significa que s'estan posant una diana al pit", conclouen fonts policials a Caso Abierto.