Tests d'antígens per 30 euros i PCR per 70 euros per detectar la covid, resultats en poques hores i sense llicència. Així era una presumpta clínica mèdica que oferia proves de detecció de coronavirus al carrer Bailén de Barcelona.

PCR i antígens ràpids i il·legals

El desmantellament de l'estafa es va dur a terme el passat 29 de desembre, tal com informa la Guàrdia Urbana de la capital. Segons s'ha pogut saber, una patrulla va passar per aquest centre mèdic, situat al districte de Gràcia, en concret al carrer Bailén.

test antigens

Imatge d'arxiu d'un test d'antígens / Pixabay

Els agents van observar que hi havia diverses persones fent cua davant l'edifici i entrant i sortint d'un local que s'anunciava com a clínica.

Llicència de Castella i Lleó a Barcelona

Van procedir llavors a una inspecció rutinària de la instal·lació i van descobrir que es donaven serveis de proves diagnòstiques de covid amb una suposada llicència expedida per la Junta de Castella i Lleó que, de ser veritable, no és vàlida a Catalunya.

Davant d'això, es va precintar el local, ja que la llicència ha de ser concedida per la Generalitat i encara no s'ha pogut demostrar si més no la veracitat del document suposadament fet a Castella i Lleó.

Estafa amb oferta nadalenca de falsos passaports covid

En plena onada de contagis de la variant òmicron, que està omplint les festes nadalenques de confinaments, precaucions i que recorda a les de l'any passat, també es descobria fa poc una altra estafa relacionada amb el coronavirus.

En aquest cas es tractava d'una xarxa d'expedició de falsos passaports covid entre persones antivacunes, que pagaven centenars d'euros per tenir el document que els permetés accedir a bars i oci nocturn que requerien presentar-lo per entrar.

Un equip d'investigació es va fer passar per potencial client i va acabar descobrint que els estafadors eren una parella malaguenya i que l'home tenia nombrosos antecedents per estafa.