Augmenta la tensió entre els funcionaris del Centre Penitenciari de Quatre Camins i el seu director, Domingo Estepa. Segons ha informat la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) en un comunicat, acusen Estepa de negligència en les seves funcions durant el darrer atac d'un dels interns contra cinc treballadors de la presó, el passat 13 de març, segons va avançar ElCaso.cat. El sindicat té previst denunciar-lo per la via penal per fets que, asseguren, evidencien la mala praxi del director qui, diuen, "hauria de vetllar per la convivència a les presons i per la seguretat dels interns i dels seus treballadors". 

Va saltar-se els procediments interns de la presó 

Fa dues setmanes, l'intern Juan Antonio J.R., catalogat de perillós, va agredir a cops i mossegades cinc funcionaris, provocant diverses lesions a dos caps de servei, dos funcionaris i el coordinador de la unitat de ferits; aquest últim va haver de ser traslladat a l'hospital per tenir un pòmul partit. La CSIF assegura que, tot i ser-ne conscient de la perillositat del reclús, el director Estepa va ordenar que "no se li immobilitzés si creava problemes", la qual cosa suposa una violació dels procediments establerts a totes les presons catalanes. 

Quan l'intern es va posar violent, els funcionaris van avisar pel walkie-talkie al director, ja que sense el seu permís exprés no podien reduir-lo per no "desobeir les seves ordres i ser sancionats". En aquell moment, expliquen, Estepa era a la cafeteria del centre i tenia el dispositiu desconnectat. D'aquesta manera, continuen "el que es podria haver solucionat en pocs minuts es va convertir en un infern de més de mitja hora per als funcionaris". 

Demanen actuacions penals contra el director 

Des de l'assassinat de la Núria a mans d'un dels presos de Mas d'Enric, els funcionaris dels centres penitenciaris de Catalunya demanen la dimissió de la consellera Ubasart, però també dels directors de Mas d'Enric i de Quatre Camins pel seu comportament negligent. Ara, a més, emprendran accions legals contra Domingo Estepa, per la seva "mala fe": "estava al corrent de la greu problemàtica i va fer cas omís de l'ordre que ell mateix havia establert i implementat el 31 de gener del 2024". "Seguim en la política penitenciària basada en la laxitud del departament penitenciari i en la mala praxi d'alguns directors dels centres" han conclòs al comunicat.