Cop contra una empresa de telecoca a Sevilla. La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització de venda de substàncies estupefaents mitjançant aquest famós mètode, amb el qual subministraven la droga per diversos pobles de la província andalusa. Ho realitzaven amb cites prèvies, que es realitzaven als municipis de la comarca, a l'entorn de la localitat de Lora de Río. Els agents, en un dispositiu anomenat Operación Fin de Fiesta, van detectar una estructura de funcionament permanent amb aquests indicis delictius a la zona.

Cites prèvies i enviaments a municipis d'aquesta comarca de Sevilla

El principal investigat desenvolupava les funcions de líder, en una clara configuració d'una organització criminal, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat aquest dimecres. Aquest individu tenia com a col·laboradors principals, en primer lloc, a la seva parella sentimental i d'altres persones, les quals li ajudaven a distribuir la droga per tota la comarca des de la localitat de Lora del Río. El modus operandi principal de distribució era el ja conegut com a telecoca, de tal manera que els proveïdors i intermediaris de la substància concertaven prèviament el lloc per a la venda amb els consumidors i així evitar cridar l'atenció.

Tot això va funcionar durant un temps. Arribant a distribuir, principalment, a les localitats limítrofs de Constantina, La Puebla de los Infantes, Peñaflor, Alcolea del Río, Carmona i La Campana. Davant d'aquestes evidències els investigadors de la Guàrdia Civil van activar un dispositiu per entrar i registrar els tres habitatges a la localitat de Lora del Río amb l'autorització dels Jutjats de Lora del Río on es trobaven judicialitzades aquestes investigacions. En el moment de la intervenció van localitzar cocaïna en roca de gran puresa, haixix, MDMA, diners en efectiu, telèfons mòbils i un turisme d'alta gamma.

'Telecoca' a la Fira de Lora del Río: pels pèls

Tal com han explicat des del cos, amb aquesta operació antidroga a les portes de l'inici de la Fira de Lora del Río, s'ha aconseguit desarticular aquest clan i confiscar les substàncies estupefaents que amb tota certesa estaven preparades per ser introduïdes a la festa. En total, la Guàrdia Civil ha detingut quatre persones i investiguen una cinquena, tots ells són veïns d'aquesta localitat sevillana. S'espera que els presumptes narcotraficants passin les pròximes hores a disposició judicial.