Una funerària de Manresa ofereix taüts de cartró per 150 euros. Són l'opció més econòmica i ecològica, ja que són biodegradables i aptes per inhumació i incineració.

Taüts per 150 euros a Catalunya

L'empresa de serveis funeraris Eternam, amb seu a Manresa ha estat la primera a oferir l'opció d'enterrament més econòmica: només 150 euros. Capses de cartró biodegradable, lleugeres -no pesen més d'11 quilos- plegables i compatibles amb inhumacions i incineracions.

Ataúdes acumulados  Bérgamo / Efe

Una funerària de Manresa ofereix taüts de cartró per 150 euros / Efe

Amb els enterraments, la terra absorbeix la cel·lulosa del taüt en dos anys, mentre que a les incineracions, com no porten vernissos, el procés és molt més sostenible. El creador d’aquests fèretres és Javier Ferrándiz, un enginyer de Madrid que els va patentar després d'una forta lluita burocràtica.

Funerals en temps de pandèmia

Eternam oferta els serveis bàsics de gestió dels tràmits administratius i recollida del difunt, tractament sanitari del cos i trasllat. Tot això per 1.300 euros, a diferència de la mitjana de preu d'enterraments que és d'uns 3.000 euros, segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). 

Malgrat que la Generalitat va limitar el preu dels enterraments mentre durés l’estat d’alarma per evitar que hi haguessin abusos en aquest sentit, ara ja s’ha tornat a liberalitzar el preu dels serveis. I aquí és on ha entrat aquesta empresa.

Capses de cartró biodegradables

Aquests innovadors taüts "ja tenen totes les autoritzacions del Ministeri de Sanitat i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya des del 2013”, segons explica Aureli Sánchez, director tècnic de la funerària Eternam i president de la patronal de petites funeràries a RAC1.cat.

No s'havien comercialitzat abans perquè "cap funerària s’hi havia volgut interessar, tenen una mentalitat diferent”, diu Sánchez.

Una funeraria catalana ofrece ataúdes de cartón por 150 euros / Eternam

La funerària de Manresa ha estat pionera en la venda de taüts de cartró / Eternam

A banda d’aquest fèretre biodegradable de cartró, ofereixen dos taüts més al mateix preu. “En el moment en què la gent ve a contractar un servei, estan en un moment anímic difícil, no en són conscients. Per això som simplistes i molt clars: tenim l’oferta justa, molt ajustada en el preu, amb la mateixa qualitat que qualsevol altra funerària”, explica Sánchez.

Tot i que preveuen oferir els seus serveis entre gener i febrer a Barcelona, de moment es limiten a la zona d'influència de Manresa.