Un lluitador d'arts marcials, Radek Rousal, ha estat eliminat d'un combat després de descobrir-se que portava diversos tatuatges amb significats nazis, com una calavera amb una gorra de les SS o la cara del mateix Adolf Hitler.

Un lluitador de MMA és suspès pels seus tatuatges

Radek Rousal és un jove combatent d'origen txec especialitzat en kickboxing, una de les arts marcials més populars de l'actualitat.

Aquest any anava a fer el salt i debutar en el campionat Oktagon MMA -Mixed Martial Arts, arts marcials mixtes en català- de Praga. Tanmateix, la seva pell ha estat motiu d'eliminació per uns tatuatges que l'han delatat.

I no per vulgars, explícits o inapropiats, sinó per nazis. Rousal porta tatuada al pit una calavera que porta una gorra de les Schutzstaffel, les conegudes com a SS de l'època de Hitler, els esquadrons de defensa del règim que van ser els principals instigadors del genocidi dels jueus durant l'holocaust. I per si no n'hi hagués prou, al braç té un tatuatge que representa la cara d'Adolf Hitler en persona.

La cara d'Adolf Hitler tatuada al braç

"No pots venir a nosaltres i tenir aquest aspecte", sentenciava el promotor de l'espectacle, Ondrej Novotny, malgrat que ja tenia un combat programat contra el lluitador eslovac Nikolas Krivak.

I afegia davant de la gravetat dels fets: "Tenim una clàusula sobre això al contracte, podríem multar-lo. Està totalment justificat que la gent protesti, no havíem vist aquests tatuatges".

Radek Rousal / Arxiu|Arxivament

Radek Rousal / Arxiu

Per la seva part, Rousal ha volgut aclarir el perquè dels tatuatges que, segons ell, pertanyen a idees passades: "Vaig créixer en una comunitat amb problemes. En aquell moment, jo no sabia què fer amb la meva vida. Era jove i aquest tatuatge és estúpid. Més tard vaig començar amb les arts marcials, que em van donar un mode de vida i pensament diferent. Tinc més tatuatges de què em penedeixo. Aniré canviant-los tots. I em vull disculpar per això".

"Era molt jove i el tatuatge és estúpid"

Tanmateix, Novotny detallava que estaven molestos perquè no se'ls hagués tret abans de presentar-se a la competició: "No soc un expert en tatuatges, però quant temps pot portar cobrir-lo amb un altre tatuatge? Dos dies?".

Rousal entrena al gimnàs Muay Thai Brno, que es declara oposat a "manifestacions de discriminació i tolerància racial o de qualsevol altre tipus", segons MMA News. L'establiment, en nom del seu entrenador assegurava:

Un comunicat del gimnàs va fer referència a l'eliminació de les imatges ofensives i va dir: "Radek i jo hem estat bregant amb la situació i l'eliminació del tatuatge, que es va sol·licitar fa molt temps i que té data límit per a aquest gener." Va acceptar participar en el combat perquè "l'oferta va arribar en l'últim minut, abans que se'l tragués". La competició està convocada per al 26 de febrer.

Confien que hi hagi temps a tapar-los abans del combat

El jove lluitador és una de les promeses de les arts marcials mixtes, ostentant un rècord de 19 victòries i 5 derrotes i ara s'ha fet viral pels seus tatuatges.

Malgrat estar suspès, des de l'organització confien en un canvi en la seva ideologia i que els tatuatges desapareguin perquè pugui continuar amb la seva carrera professional en la lluita.

Les Mixed Martial Arts o MMA són una combinació de tècniques originals de diferents arts marcials i esports de combat per a la competició o per a la defensa personal.

En l'actualitat, les competicions que permeten l'ús de diverses de les modalitats és el que més contacte comporta, ja que permet utilitzar mètodes per pegar amb els peus o mans (cops de puny, puntades de peu, de genoll, de colze, etc.), així com tècniques per lluitar a terra (enderrocaments, llançaments, estrangulacions i claus); tot combinat o per separat.

Les claus provenen sobretot del karate, el kickboxing, la boxa, el muay thai, el taekwondo, el judo, la lluita lliure i el jujitsu. Es tracta de l'esport de combat que ha vist un creixement més important en l'última dècada.