L'Audiència de Gipuzkoa ha confirmat la pena d'onze anys i un mes de presó al tatuador donostiarra que va ser condemnat el febrer de 2020 per un jutjat de la capital guipuscoana que va considerar-lo responsable de tres delictes d'agressió sexual, sis d'abús sexual, un d'assetjament i un altre de coaccions lleus.

Exposició mediàtica del cas

L'acusat es troba en llibertat provisional i ja ha anunciat que tornarà a recórrer l'assumpte al Tribunal Suprem, en entendre que l'exposició mediàtica del cas podria haver conculcat el seu dret a "un procés amb totes les garanties".

La sentència del cas relata de forma cronològica uns fets succeïts entre 2014 i 2018, que van ser descoberts quan, el 30 de gener d'aquell any, una de les clientes va revelar a internet que havia patit abusos per part del tatuador, fet que va donar peu a una sèrie de denúncies en cascada per part d'altres dones.

Tatuador / Pixabay

Tatuador / Pixabay

La resolució judicial recorda que l'inculpat, de nacionalitat veneçolana, va iniciar la seva estança a Gipuzkoa amb la seva esposa i la filla d'aquesta, en un pis de Pasaia on convivien amb el propietari del domicili i la seva xicota, relata Efe.

Nombrosos abusos sexuals

L'encausat va començar a realitzar tatuatges en aquest habitatge on, a l'estiu de 2014, va protagonitzar el seu primer incident d'índole sexual quan, mentre conversava amb la xicota del propietari del domicili a la cuina, "es va baixar els pantalons i els calçotets i la va acorralar", fins que, davant dels crits de la noia, va acudir la dona del processat, que va cessar en la seva actitud.

Arran d'aquest incident, l'inculpat i la seva família es van mudar a un altre habitatge, al barri donostiarra de Bidebieta, on l'acusat va continuar treballant de tatuador. El febrer de 2016 va agredir sexualment una altra clienta, posant-la "contra la paret i fregant el seu cos contra el seu", mentre li tocava un pit i agafava la mà de la noia per emportar-se-la fins al seu penis, moment en el qual la dona el va empènyer i es va escapar del lloc.

El juliol d'aquell mateix any una altra noia va ser víctima d'una situació similar al mateix habitatge, mentre que una alumna d'un curs intensiu de tatuatges del qual l'inculpat era professor es va veure obligada a advertir el director del cicle que estava sent assetjada per l'encausat, que li enviava "multitud de missatges" i la trucava dient-li que "la desitjava", entre altres actituds.

Tatuador / Pixabay

Tatuador / Pixabay

La resolució precisa que el novembre de 2016 l'acusat va obrir un estudi de tatuatge en la Part Vella de Sant Sebastià, on el 9 de desembre, va tractar de besar a la boca una de les seves clientes.

Uns mesos més tard, a començaments de 2017, va proposar de mantenir relacions a una comercial que havia acudit al seu local per crear una pàgina web i va sotmetre-la a diferents tocaments.

El processat també va realitzar nombroses insinuacions sexuals a una altra dona a qui a la primavera de 2017 va proposar que treballés amb ell els caps de setmana. Es va despullar davant d'ella en una ocasió, va prendre-li la mà per emportar-se-la al seu penis i va tocar-li un pit.

Ja el gener de 2018, el tatuador va tornar a repetir una actuació similar amb una clienta que estava tombada a la llitera del seu estudi. Aquell mateix mes va acudir al seu local la noia que va fer públic el seu cas a internet, que va patir tocaments als malucs. Mentre la tatuava l'home va posar en contacte el seu penis amb la mà de la víctima fins que aquesta, "conscient" de la maniobra, la va retirar.

La Secció Primera de l'Audiència de Gipuzkoa ha desestimat els recursos interposats contra aquesta decisió per la defensa, que demanava la lliure absolució o en el seu defecte la repetició del judici, i per la Fiscalia, que inicialment reclamava 31 anys de reclusió per al processat. Finalment l'acusat ha rebut una pena d'11 anys de presó.