L'aeroport d'Eivissa s'ha vist obligat a tancar el trànsit aeri a les seves instal·lacions aquest dissabte a la tarda després que les seves pistes s'hagin vist bloquejades, impedint els enlairaments i aterratges. L'origen de tot plegat, segons apunten des d'AENA, ha tingut lloc al voltant de dos quarts de quatre de la tarda, quan un avió de la companyia Lufthansa procedent de la ciutat alemanya de Frankfurt ha tingut un problema tècnic durant el seu aterratge, quedant aturat al mig de la pista. Segons sembla, hauria tingut una avaria a les rodes en el moment de contactar amb el terra.

Endarreriments i vols desviats a altres aeroports

L'incident no ha provocat cap ferit, però sí que ha impedit el pas de la resta d'avions per la pista, motiu pel qual s'ha hagut de tancar el trànsit aeri a l'aeroport fins que no solucionin el problema i es pugui retirar l'aeronau. Els vols programats posteriorment estan patint endarreriments, mentre que els vols que havien d'arribar a Eivissa estan sent desviats a altres aeroports, principalment el de Palma. A hores d'ara, des d'AENA no han pogut facilitar les dades totals dels vols que s'han vist afectats. Tampoc si alguns d'ells, finalment, han hagut de ser anul·lats.

Des de l'aeroport d'Eivissa apunten que la situació encara es pot allargar durant unes hores, i que no es preveu que la pista pugui tornar a estar operativa abans de les set de la tarda. Des d'AENA apunten a tots aquells passatgers que s'hagin pogut veure afectats per aquesta incidència, que contactin amb les seves companyies aèries o que consultin les seves pàgines web per saber l'estat dels seus vols. Es dona la circumstància que el passat mes de juny, l'aeroport d'Eivissa ja va viure una situació similar, en aquella ocasió perquè va quedar travessada a la pista una avioneta de l'Ibanat.