Igualada desperta amb un parc pràcticament desforestat. Aquest dilluns a la nit uns desconeguts han tallat disset arbres, que es trobaven a més en plena floració, amb una serra mecànica al parc de Valldaura, al barri de Fàtima. Així ho ha denunciat l'ajuntament de la capital de l'Anoia, que ha posat els fets en coneixement de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra. Els dos cossos policials investiguen els fets i, a hores d'ara, no descarten cap hipòtesi sobre la tala massiva, especialment perquè és la segona vegada que passa en quatre mesos i amb la mateixa quantitat de plantes mortes o destrossades: disset.

Tot i que la investigació per identificar i localitzar els culpables està en fase inicial, cal recordar que el parc de Valldaura d'Igualada és la segona vegada que pateix aquesta tala massiva il·legal. El passat desembre, uns individus també desconeguts en aquests moments van tallar disset arbres més a la mateixa zona del parc. El cap d'investigació de la comissaria d'Igualada, Jordi Casanovas, ha detallat a l'ACN que els arbres tallats no són espècies protegides, però sí que tenen un valor mediambiental rellevant per la ciutat i concretament per al barri de Fàtima. 

 

Segona investigació oberta per la tala d'arbres a Igualada

Ara per ara, els investigadors estan recopilant tota la informació disponible per mirar d'esbrinar qui és l'autor dels fets i si és el mateix que el de l'acte vandàlic del passat desembre. La nova investigació que s'ha obert aquest dimarts, arran de la tala massiva il·legal de la nit anterior, no està, de moment, unida a la que es va obrir a finals de l'any passat després de trobar tallats disset arbres a la mateixa zona del parc de Valldaura d'Igualada. Els fets han emprenyat molts veïns i s'han fet visibles a les xarxes socials, on molts es pregunten com ningú va sentir la serra mecànica amb la qual haurien tallat els arbres al silenci imperant de la nit.