Un home agredeix el seu examinador després de suspendre l'examen pràctic de conduir a Vilafranca del Penedès. L'alumne va esperar el funcionari de trànsit després de conèixer que no obtindria el seu permís de conduir, quan es van tornar a veure li va demanar explicacions respecte a la seva decisió i li va clavar un cop de puny a la cara.

El presumpte autor de l'acte violent ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra al lloc dels fets. L'examinador ha patit diverses lesions, s'ha trencat el nas i té una fuetada cervical, a més se li faran proves mèdiques a l'hospital per determinar el seu estat amb exactitud.

No és la primera vegada que això succeeix, però feia molts mesos que aquest tipus d'agressions no es produïen. Unes poques persones se senten frustrades i ataquen els examinadors quan no aconsegueixen superar a l'examen, i per això s'intenta protegir els funcionaris de trànsit.

Suport de diverses institucions

Moltes institucions han decidit mostrar el seu descontentament amb els fets i han enviat un missatge de suport a la víctima, és el cas d'ANAES (Associació Nacional d'Autoescoles d'Espanya): "Des d'ANAES, manifestem el nostre desig que tals actuacions no tornin a repetir-se en cap Direcció i esperem que s'apliqui tot el pes de la Llei per frenar aquest tipus de conductes que tan mal fan a la imatge del sector i a la resta dels ciutadans que volen examinar-se per obtenir un permís de conduir". A més, van enviar un missatge d'ànim a l'agredit: "ANAES expressa la seva més enèrgica condemna i repulsa davant d'aquests actes de violència innecessària contra els examinadors i vol transmetre tot el seu suport a la família de l'examinador agredit, a qui desitgem una ràpida recuperació, i a tot el col·lectiu dels examinadors de Trànsit, sense els quals les autoescoles no podríem desenvolupar la nostra feina adequadament".

També l'UGT de Catalunya s'ha pronunciat sobre això, mostrant-se molt crítics amb les autoritats: "Des d'UGT de Catalunya fa anys que denunciem les situacions que pateix el personal examinador a l'exercici de la seva tasca professional". A més, proposen noves mesures perquè no es torni a repetir: "Des d'UGT de Catalunya hem denunciat els fets en la DGT i hem exigit que impulsi un programa que eviti aquest tipus d'agressions del tot inacceptables".

comunicat UGT

Missatge de UGT / Twitter

Pere Navarro, director general de trànsit, va donar a conèixer aquesta terrible agressió en la seva compareixença en la Comissió de Trànsit i Seguretat Viària del Congrés. Va voler mostrar-se solidari amb la víctima de Vilafranca del Penedés.

Manifestacions a Vigo i Zamora

Els examinadors de trànsit han començat a mobilitzar-se perquè aquesta situació no es torni a repetir. Els funcionaris reclamen condicions adequades perquè puguin complir la seva feina satisfactòriament.

S'han convocat manifestacions a Zamora i Vigo per part dels examinadors de trànsit. També l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra), ha volgut expressar el seu descontent amb una concentració per demandar millors condicions laborals.

Si finalment l'examinat és condemnat per un delicte de lesions s'enfrontaria a una pena de presó de tres mesos a tres anys. L'agressió podria sortir-li molt cara a la persona que va ser detinguda, i per això aquesta situació podria servir com a precedent per millorar les condicions laborals dels examinadors i demostrar el càstig a què s'enfronten els que intentin fer una acció tan terrible com aquesta.