La situació a Cunit, al Baix Penedès, és crítica. No queden agents de la Policia Local en actiu per culpa d'un enfrontament amb l'Ajuntament, que lidera l'alcaldessa Dolors Carreras, i, alhora, es disparen els delictes a la zona. Tot i que la problemàtica de la policia d'aquest municipi arrenca l'any 2018, ara mateix s'ha complicat i la situació, asseguren fonts de la policia a ElCaso.cat, ja és insostenible. Les negociacions amb el consistori estan trencades i s'han quedat sense agents. Des del mes de desembre que els agents s'han negat a fer hores extres, que era la manera que l'Ajuntament tenia per garantir el servei, però els policies s'han plantat. 

Des del govern municipal -un pacte entre el PSC i Impulsem Cunit- va assegurar a la plantilla que es negociaria una millora de les condicions, que ara mateix es basa en un conveni de 2010, sense millores des de fa 14 anys, sent, asseguren, la policia local amb pitjors condicions de la zona del Baix Penedès i del Garraf. Fa quinze anys que no entren nous agents. Aquestes negociacions, però, que en un primer moment va liderar el regidor Xavier Lorenzo, titular de Seguretat Ciutadana, ara s'han trencat. Els agents han decidit deixar de fer hores extres i la situació s'ha complicat. 

Zero efectius de la Policia Local de Cunit

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, des d'aquest dilluns, per baixes, no queden agents actius a la policia local. La situació, però, és molt greu. Al torn de matí hi ha un oficinista que vigila l'entrada a la comissaria, que està buida. Al torn de tarda, ho fa un agent interí, i al torn de nit, l'Ajuntament, per falta de personal, ha contractat vigilància privada per donar seguretat a la comissaria. Si bé no hi ha policies a l'interior, a les dependències hi ha l'armer i també objectes i substàncies decomissades. 

Tot i que la Prefectura de la policia local es mostra a favor de la plantilla, el consistori, asseguren els treballadors, que no volen negociar i que ja es cansaran de protestar i que tornaran a fer hores extres. "Ens han menystingut i hem dit prou", assegura un dels policies a ElCaso.cat

Mentrestant, i també segons ha pogut saber aquest mitjà, els delictes s'han disparat al municipi. Abans de Setmana Santa van entrar a robar al magatzem d'un dels xiringuitos més coneguts de la zona, Ca l'Ona, i els hi van robar tot el material que tenien per la campanya d'aquests dies festius. També van assaltar el propietari del Rodavi, un altre restaurant, i li van robar la recaptació de Diumenge Sant -el van haver d'atendre d'urgència i posar-li deu punts de sutura-, i altres casos de violència, o, fins i tot, d'accidents de trànsit, que ha d'assumir els Mossos d'Esquadra.