Les restriccions pel coronavirus i les normatives municipals impedeixen que es facin concentracions a la plaça dels Àngels del Raval de Barcelona, la que es coneix més popularment com la plaça del Macba, pel museu que s'hi ubica.

Aquest dissabte, com és habitual, un grup d'unes 300 persones hi estaven celebrant un botellón quan diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana hi van irrompre per dispersar-los. Forma part d'un dispositiu conjunt que s'ha organitzat amb els dos cossos policials per evitar aglomeracions i botellons en aquesta zona de la ciutat, al passeig de Lluís Companys i també al passeig del Born.

Imatges de l'enfrontament dels participants al botellón a la plaça del Macba / Cedit

Sis detinguts pels incidents a la plaça del Macba

Quan les patrulles van entrar a la plaça, els agents van rebre llançaments d'ampolles de vidre i d'altres objectes. Tot i que la majoria dels participants a la festa il·legal van dispersar-se pels carrers del Raval, un grup d'unes vint persones es van enfrontar a la policia. En total, segons han explicat fonts policials, es van detenir sis persones.

Tres de les detencions les van fer Mossos d'Esquadra i tres la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els detinguts estan acusats de desordres públics, lesions i un d'ells també danys, ja que va fer malbé, com es veu en aquest vídeo, un cotxe patrulla dels Mossos, per intentar escapar, quan ja havia estat arrestat.

Tres agents dels Mossos ferits lleus

Segons fonts policials, tres agents dels Mossos d'Esquadra van resultar ferits lleus pels atacs que van rebre quan van entrar a la plaça del Macba. Els incidents no es van repetir i les maniobres que es van fer més tard, amb més efectius d'ordre públic, no van acabar-se amb aldarulls.

Alguns joves en un botellón al passeig de Lluís Companys, a Barcelona / GRS

Més botellons a Barcelona

En altres punts de la ciutat, com al passeig de Lluís Companys, el botellón es va dissoldre sense aldarulls, al voltant de les deu de la nit. A mitja tarda també es va dissoldre, sense incidents, l'aglomeració del passeig del Born.

Arc de Triomf - Pau de la Calle

Moment de la dispersió del botellón d'Arc de Triomf, a Barcelona, amb ARRO dels Mossos / Pau de la Calle