Explota una botiga a Sant Llorenç de Salanca (França): han mort set persones, entre les quals hi ha dos nens menors d'edat. A més de les víctimes mortals, hi ha una persona desapareguda entre les runes i estan investigant les causes d'aquest incendi. 

Els fets han passat aquest dilluns a Sant Llorenç de Salanca, un petit poble de Rosselló de poc més de 10.000 habitants. Per causes que encara s'estan investigant, hi ha hagut una forta explosió que ha fet saltar tot pels aires. L'avís l'han rebut a la 1:30 i, immediatament, s'ha obert un fort dispositiu amb 85 bombers, que s'han desplaçat fins al lloc dels fets.

Set morts, entre els quals hi ha un bebè i un nen menor d'edat

Quan han arribat, han pogut comprovar la gravetat de la situació: han trobat set persones mortes, entre les quals hi ha un bebè i un nen menor d'edat. També hi ha un jove de 27 anys que, afortunadament, ha aconseguit sobreviure, però que està ingressat a l'hospital amb un pronòstic greu, ja que s'ha vist obligat a saltar per la finestra per fugir de les flames.

"Incendi voluntari amb resultat de mort"

Hi ha una investigació oberta i la Fiscalia francesa manté que es tracta d'un "incendi voluntari amb resultat de mort". Hi ha alguns elements que podrien fer pensar que es tracta d'un incendi provocat, una hipòtesi que encara no ha estat corroborada. A l'exterior de l'edifici hi havia diverses bombones de butà, però encara no està clar si han estat posades expressament o no. Tampoc se sap si han estat la causa directa de la terrible explosió o si només l'ha agreujat.

 Incendio Rosselló / Sapeurs-Pompiers

Moren set persones, entre les quals un nen i un bebè, en una forta explosió a Sant Llorenç de Salanca (França) / Sapeurs-Pompiers

"Estava molt espantada i ràpidament vaig baixar. No podíem tornar a casa perquè estava tot ple de fum"

"Estava molt espantada i ràpidament vaig baixar. No podíem tornar a casa perquè estava tot ple de fum", explica una veïna del municipi, que ha sentit la forta explosió mentre estava dormint.

En total, hi ha 25 persones afectades per aquest incendi de la Catalunya Nord

A més de les víctimes mortals i del jove de 25 anys ferit, hi ha un total de 25 persones afectades i almenys 11 habitatges. Entre la resta de ferits, hi ha una dona de 42 anys, un home de 52 i una nena de 15 anys, que estan ingressats per culpa de la inhalació de fum. Caldrà esperar a saber quin ha estat l'origen d'aquest incendi per esbrinar les causes del foc i així saber si ha estat accidental o criminal.

Un altre incendi mortal a Barcelona

A Barcelona, aquest cap de setmana també hi ha hagut un incendi amb una víctima mortal. Els fets han passat a l'hotel Coronado del barri del Poble Sec. S'ha incendiat una habitació i, fruit de les flames, ha mort un client, uns fets que han causat gran commoció a la capital catalana.