Les sensesostre de Barcelona estan indignades per la violència sexual que pateixen: molts homes els ofereixen una llar a canvi de sexe, fet que consideren denigrant.

Els ofereixen una llar a canvi de sexe

Dormir al carrer és complicat per tothom, però sobretot per les dones que, a més de les dificultats del seu dia a dia pel fet de ser sensesostre, es troben amb una dificultat afegida: la violència sexual, ja que moltes d'elles s'han trobat amb la situació que els homes els ofereixen una llar a canvi de sexe.

A Barcelona, hi ha aproximadament 100 dones que dormen cada dia al carrer i la majoria d'elles han rebut propostes d'aquesta mena. La majoria d'ocasions, aquestes propostes son de part dels seus companys del menjador social que s'aprofiten de la situació desesperada de les sensesostre per poder fer sexe amb elles, encara que saben que elles no desitgen tenir aquestes relacions i que l'únic que volen és no dormir al carrer.

Juana Rodríguez / TV3

Juana Rodríguez explica que moltes dones sensesostre pateixen violència sexual: els ofereixen casa a canvi de sexe / TV3

6.000 euros a canvi de ser una esclava sexual

Juana Rodríguez, una dona sensesostre, explica que el seu cas va ser d'extremada violència, ja que li van oferir 6.000 euros a canvi de ser una esclava sexual, informa TV3. A més, a part d'aquesta experiència, en una altra ocasió, un altre home li va oferir dormir a casa seva a canvi de sexe.

Clara Naya, coordinadora de l'associació Lola no estàs sola, una associació que lluita pels drets de les dones sensesostre, explica que no hi ha un perfil d'home en concret que faci aquestes coses i que ho pot fer qualsevol, però que, en general, acostumen a ser persones que, a poc a poc, comencen a entaular una relació d'amistat amb la seva víctima fins que, finalment, els fan xantatge oferint una casa a canvi de sexe.

Narcopisos al barri del Raval de Barcelona

Un altre cas de violència sexual que pateixen les dones que dormen al carrer son els narcopisos, que s'aprofiten de les sensesostre amb problemes d'addicció a les drogues per prostituir-les: els ofereixen drogues i un pis on dormir a canvi de sexe i, per surrealista que sembli, al barri del Raval hi ha tres pisos de narcotràfic on s'exerceix aquesta violència extrema cap a les dones i els Mossos d'Esquadra son conscients d'aquesta situació, explica TV3.

El 70% de les sensesostre ha patit violència sexual

"Em sembla terrible que una dona s'hagi de plantejar això. La societat no ho pot permetre. Et veuen com una taronja que es compra i es ven. En aquest país es compren dones. Acceptar la prostitució per sortir del carrer és molt trist", comenta indignada Juana Rodríguez.

Aquesta violència sexual, també la pateixen al carrer i, de fet, fa unes setmanes, van denunciar un home de 34 anys que va intentar violar una dona sense sostre en cadira de rodes al mig del carrer. Malauradament, segons la Universitat de Barcelona, no és un cas aïllat i el 70% de les dones sensesostre han patit agressions sexuals i físiques al carrer.