Matí tràgic a Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà. Un home ha mort en precipitar-se de la via ferrada aquest matí, mentre sortia el sol i estava, amb una altra persona, fent fotos a l’inici d’un dels trams. Els excursionistes no havien començat el recorregut i no anaven lligats. S'estaven fent fotografies quan a la víctima li ha caigut el casc i, en un acte reflex per intentar agafar-lo, ha relliscat i ha caigut, segons les primeres informacions que han fet els Mossos d’Esquadra, que han assumit el cas, que s’ha tancat com un fet accidental.

L'excursionista, que anava acompanyat, ha caigut d'una alçada d'uns 15 metres en un punt d'accés de la via i es trobava sota el pont tibetà, a l'aigua, a prop de la zona de roques, a la zona de la Cala del Molí.

Avís a primera hora del matí

Després de rebre l’avís, al voltant de dos quarts de set de la matinada, s’ha activat un dispositiu amb cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, també amb efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i de la unitat subaquàtica, a més de Salvament Marítim. Han muntat una instal·lació amb cordes per poder accedir fins a la víctima i Salvament Marítim ha activat una embarcació petita, la Sirius, on hi ha pujat un bomber, per fer l'aproximació des de la cala.

Salvamar
Imatge de l'helicòpter de Salvament Marítim / Arxiu

Finalment, s'hi ha pogut accedir des de l'aigua, se l'ha portat a zona de roques i s'ha realitzat la primera atenció al ferit, amb maniobres de reanimació. S'ha fet l'extracció i se l'ha traslladat fins al port de Sant Feliu de Guíxols, on un metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) n'ha certificat la mort. Els Mossos d’Esquadra, en funcions de policia judicial, han fet l’aixecament del cadàver i han iniciat les investigacions per aclarir els fets. 

Fotografies mortals i sense lligar

Segons fonts de la policia catalana, tot apunta que l'excursionista i la seva acompanyant estaven a una zona que és un punt d'evacuació per als esportistes que acaben el primer tram de la via ferrada i opten per no fer el segon recorregut. No havien, però, començat la ruta i per això no anaven lligats.

La víctima i l'acompanyant s'estaven fent selfies aprofitant la sortida del sol quan a l'excursionista li ha caigut el casc. En un acte reflex per intentar-lo agafar, ha relliscat i s'ha precipitat des d'una alçada d'uns 15 metres.