Nou persones han mort i una altra ha resultat ferida en un presumpte enfrontament entre sicaris en el municipi d'Atlixco, el cèntric estat mexicà de Puebla, segons han informat les fonts oficials.

En conferència de premsa, el governador de Puebla, Miguel Barbosa, va confirmar el fet, que va tenir lloc a la matinada d'aquest dimecres a la localitat d'Atlixco i en el qual, segons els primers reports, van morir sis homes i tres dones.

Va apuntar que el cas ja està sent investigat per la Fiscalia estatal i es va limitar a dir que, segons les primeres investigacions al lloc dels fets, el tiroteig va tenir lloc "en un centre de distribució i venda de droga".

Es desconeixen les causes, però es creu que el tràfic de drogues està relacionat

De moment no es coneix el mòbil dels fets, si bé es podria relacionar amb la distribució de drogues a petita escala. S'especula amb un enfrontament entre bandes, però les autoritats no han descartat del tot que es tractés d'una execució.

El governador va indicar que pel que sembla els involucrats no són de Puebla ni oriünds del municipi d'Atlixco, tot i que encara falta la identificació definitiva dels cadàvers. "Tot pot portar a pensar que va ser una execució entre bandes de persones que van arribar a Atlixco a cometre delictes, entre altres coses," va dir el governador, qui va prometre que, malgrat els problemes en matèria de seguretat que enfronta l'estat aquest 2022, la prioritat és protegir la ciutadania.

El passat 3 de març, un total de cinc persones, quatre homes i una dona, van ser executats per sicaris en el municipi mexicà de Ciutat Serdán, a Puebla. Mèxic va registrar 33.308 homicidis el 2021 després dels dos anys més violents de la seva història, sota el mandat d'Andrés Manuel López Obrador, amb 34.690 víctimes d'assassinat el 2019 i 34.554 el 2020.

Recentment, es va produir una matança a San José de Gracía, en l'occidental estat mexicà de Michoacán, on un grup de sicaris va afusellar a almenys onze persones, en un fet encara per aclarir perquè els criminals es van emportar els cadàvers i van netejar la zona.

Espisodio violent en el futbol mexicà

Nou enfrontament violent entre aficionats d'equips de futbol, aquesta vegada a Mèxic, el país nord-americà passa per un dels seus pitjors moments en el que a seguretat es refereix i aquest clima de tensió s'ha traslladat als esdeveniments esportius. Els seguidors del Querétaro Fútbol Club i de l'Atlas Futbol Club s'han enfrontat en una baralla molt violenta en la qual han mort 17 persones. A més, les autoritats mexicanes han reportat 22 ferits, dos d'ells greus.

La Coordinació de Protecció Civil de l'Estat ha emès un comunicat en el qual va informar sobre l'estat dels ferits i sobre els morts que van perdre la vida per la violència a l'estadi de La Corregidora de la ciutat de Santiago de Querétaro, ubicada al nord-oest de la Ciutat de Mèxic: "Derivat dels fets registrats la tarda d'aquest dissabte a l'estadi Corregidora, la CEPC informa que fins al moment no es té report de persones mortes, 22 persones lesionades, nou d'ells traslladats a l'Hospital General i d'aquests, dos d'ells de gravetat".

El partit corresponent a la novena jornada del Torneig Clausura ha estat notícia en tots els mitjans i diversos esportistes i institucions han condemnat l'actitud violenta de molts aficionats, ja que no representen els valors de l'esport i han convertit esdeveniment esportiu professional en un combat improvisat que avergonyeix l'esport nacional al país asteca.