A poc a poc, com si fos un puzzle, van apareixent trossos d’un esquelet humà davant de la platja dels Muntanyans, a Torredembarra, al Baix Gaià. Des d’aquest cap de setmana, la Guàrdia Civil investiga la troballa d’un crani humà en aquesta platja. Ara, però, s’hi ha de sumar una nova troballa macabra: un os d’una cama, també humana, a uns 100 metres de la platja, en una zona on es fan immersions recreatives. Sembla que podria ser un fèmur o una tíbia, segons fonts de la policia.

Va ser trobat aquest dilluns per un bussejador que estava a la zona i va ser localitzat gairebé a tocar on dissabte es va descobrir un crani que, segons tot sembla indicar, és humà. Les investigacions de la Guàrdia Civil hauran d’aclarir de qui és, quant fa que aquesta persona va morir i si es tracta d’un home o d’una dona. Fins i tot, les investigacions hauran d’aclarir, i serà fàcil amb l’ADN, si el crani i l’ós de la cama són de la mateixa persona.

Després d’aquesta segona troballa la Policia Local de Torredembarra i la Guàrdia Civil, qui exerceix la competència en aquests casos a la costa catalana, tenen previst iniciar un operatiu per repassar la zona on s’han descobert els dos ossos per si apareixen més restes humanes, per tal de poder-les analitzar i aclarir què hi fan allà. Està previst que en els pròxims dies el grup de submarinistes de la Guàrdia Civil de la comandància de Tarragona, amb la col·laboració del Servei Marítim, facin immersions a la zona.

El cadàver fa temps que és sota l'aigua

Ara mateix no hi ha cap hipòtesi sobre qui pot ser la persona que apareix, a trossos, davant de la costa de Torredembarra. El que sí que tenen clar els investigadors que el cadàver fa temps que està sota l’aigua. Un cos que acaba de morir pot estar flotant entre 7 i 10 dies, segons els experts.

Després precipita fins al fons marí, on es va podrint, fins que queda només l’esquelet, que sembla que és el cas de les dues troballes d’aquest dissabte i dilluns a la capital del Baix Gaià. Totes les línies d'investigació estan obertes i tutelades per un jutjat del Vendrell, que és a qui correspon el partit judicial.