Una història que sembla mentida que pugui passar a Catalunya, però ha passat. La nit de Sant Joan, una noia pakistanesa va ser segrestada a punta de pistola a Barcelona per uns familiars seus per la seva negativa a continuar amb el matrimoni amb el seu marit, un cosí seu, amb qui es va casar de manera obligada quan encara era menor d'edat. La dona, segons ha avançat avui RAC1, es va traslladar al Pakistan, d'on és originària tota la seva família, que havia concertat aquest casament amb el seu cosí. Però quan va començar a ser víctima de violència per part d'ell, va decidir escapar i tornar a Barcelona, on havia nascut.

Aquesta fugida, que la família del marit va considerar un deshonor segons el codi ancestral d'aquesta comunitat, va convertir-se en assetjament contra la noia, que va intentar amagar-se, sense èxit. L'home, el seu marit, també es va traslladar a Catalunya. L'assetjament ha durat mesos. I la nit de Sant Joan, la noia va ser segrestada per un grup d'homes al passeig de Colom de Barcelona a punta de pistola. Un camioner la va trobar ferida 24 hores més tard en una zona apartada en direcció a Tarragona.

L'exmarit, relacionat amb el segrest

Durant el segrest, la noia va ser torturada i assegura que va sentir per telèfon la veu del seu exmarit, fent-li pensar que ell podria estar darrere d'aquest segrest. Els Mossos d'Esquadra van detenir els sospitosos després de la declaració de la noia, però després de ser entregats al jutge, no es van poder trobar proves que relacionessin la família amb el violent segrest, i van quedar en llibertat. La relació, però, segons la família de la jove, és clara.

Quan els pares de la noia van saber que havia estat segrestada, van denunciar els fets als Mossos, que es van posar en contacte amb la família del marit, que en saber que tenien la policia darrere, van alliberar la dona. La investigació segueix oberta per poder acreditar la relació, suposada, de la família de l'home en aquest segrest i també amb l'assetjament que fa mesos que dura contra aquesta noia que només ha volgut fer la seva vida, abandonar el marit que l'agredia i trencar amb aquesta tradició que, a Occident, semblava superada.

Mossos segueix el cas

Els Mossos d'Esquadra fa mesos que segueixen el cas d'aquesta noia, considerant-lo d'alt risc. El grup d'atenció a la víctima manté un contacte diari amb ella des del desembre passat, amb patrulles freqüents als llocs on acostuma a estar i una persona de referència dins del cos per a qualsevol necessitat. La policia catalana confirma que hi ha més casos de matrimonis forçats, amb persones estrangeres i també persones de nacionalitat espanyola, i que la investigació, per l'omertà i la por familiar, és molt complicada.