La Policia Nacional d'Espanya i la de Colòmbia han alliberat en una operació conjunta un ciutadà espanyol després que el seu pare denunciés que aquest havia estat segrestat a la ciutat colombiana de Medellín i pel que demanaven un deute de 3.500 euros.

Demanen un rescat de 3.500 euros

El pare d'aquest noi va denunciar a Madrid el segrest del seu fill, que vivia a Santo Domingo (República Dominicana) per motius laborals, segons ha informat aquest dimecres la Policia Nacional.

Un dia abans de la denúncia el seu fill li va enviar diversos textos per una aplicació de missatgeria instantània en els quals alertava de la seva retenció i de què li exigien un deute de 4.500 dòlars que havia contret a Veneçuela. Els segrestadors també van retenir un amic seu dominicà, relata Efe.

El pare va rebre una fotografia del seu fill apareixia amb tres ferides. El missatge es referia a "unes persones de Veneçuela" com els seus presumptes segrestadors.

Policia nacional / Europa Press

Policia nacional / Europa Press

La víctima va sol·licitar al seu pare que li enviés 3.500 euros a un conegut seu a Colòmbia i aquesta persona seria l'encarregada de fer arribar els diners als presumptes segrestadors.

Davant d'aquesta denúncia, la Policia Nacional es va posar en contacte amb la Conselleria d'Interior a Colòmbia, qui es va fer càrrec de la negociació amb la família amb l'objectiu de salvaguardar la vida del segrestat i aconseguir el seu alliberament.

Intervenció policial i tornada a Espanya

Després de diverses negociacions, la víctima es va posar en contacte amb el seu pare mitjançant videotrucada i li va dir que havia estat posat en llibertat, però que el seu amic continuava retingut. Passades unes hores, va tornar a contactar amb el seu pare per comunicar-li que el seu amic també havia estat posat en llibertat.

Finalment, a través de la negociació, els investigadors van aconseguir que el ciutadà espanyol enviés la seva localització, fet que va certificar que es trobava a Medellín.

Posteriorment, a través de la Conselleria d'Interior es va activar la Policia Nacional colombiana perquè acudís al lloc exacte i, d'aquesta manera, es garantís la seva seguretat fins a la seva trobada amb l'oficial d'enllaç espanyol i amb la resta del personal de l'Ambaixada d'Espanya a Colòmbia.

L'home segrestat va ser traslladat a Bogotà i des d'allà, l'endemà, va embarcar a l'aeroport Internacional El Dorado en un avió en direcció a Espanya.

Ja a l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid Barajas va ser rebut per agents de la Policia Nacional per ser entrevistat i, posteriorment, traslladat a dependències policials per declarar i donar compte dels fets ocorreguts.