La Policia Nacional va detenir dimarts passat a Saragossa un home de 51 anys i nacionalitat romanesa per haver segrestat, apallissat i amenaçat la seva exdona, a més de disparar contra l'actual parella d'ella i encanonar els veïns que van acudir a la seva ajuda. El Jutjat de Violència sobre la Dona ha decretat el seu ingrés a la presó sense fiança, imputat dels delictes d'assassinat en grau de temptativa, coaccions, lesions, amenaces i tinença il·lícita d'armes. 

Els fets van tenir lloc al voltant de les nou del matí, al garatge que pertany al domicili de la víctima, al barri de La Paz de la capital aragonesa. L'arrestat va esperar que la seva exdona sortís de l'habitatge, i la va agarrar, li va lligar les mans i la va fer pujar al maleter d'una furgoneta amb la intenció d'emportar-se-la a un altre lloc per matar-la. Només la intervenció de l'actual parella de la dona va evitar el segrest, així com la d'uns veïns, als qui va poder demanar ajuda. 

Va fugir davant la pressió dels veïns 

Després que li disparés, la parella de la víctima va abandonar el garatge, i va acudir a uns veïns que havien sortit al carrer en sentir l'aldarull. Mentrestant, el detingut va començar a apallissar la dona, amb puntades de peu i cops de puny que li van deixar ferides de diversa consideració. Quan van arribar els veïns, l'home va encanonar-los, amenaçant de disparar-los si no el deixaven en pau, però finalment va soltar la víctima i va fugir a tota velocitat amb la furgoneta. 

Agents de la Policia Nacional el van trobar hores més tard, i va reconèixer davant la patrulla haver-se "passat" amb la seva exdona. Va ser arrestat de seguida i traslladat a dependències policials. La investigació continua oberta, ja que encara no han trobat la pistola que va utilitzar per disparar contra la parella de la seva ex, que segons va confessar el detingut, va llençar en una zona boscosa. Després d'aquest incident, la víctima, que ja constava en el sistema VioGén en nivell de risc alt, ha passat risc extrem, i té un pla de seguretat personalitzat.