No és fàcil trobar-lo i conté un error que permet que aquest segell de 2001, de valor facial de 0,24 cèntims d’euro (i 40 pessetes), es pugui arribar a pagar per 9.000 euros en una subhasta que es farà ben aviat a Barcelona. Poca broma. Aquest segell et pot fer ric, amb una valorització, pels col·leccionistes, estratosfèrica. Què ho fa, que aquest segell celebrant els 25 anys de la Copa del Rei de fútbol (1977-2001), pugui arribar a valer 9.000 euros? Fàcil.

El segell porta l’escut d’un equip que no va guanyar la Copa del Rei aquell any. Per falta de temps, per evitar arribar molt tard després de la final, i poder-lo treure en circulació abans d’hora, Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre va fabricar dues versions del mateix segell, una amb l’escut del Celta de Vigo, un dels finalistes, i una altra amb el Real Saragossa, l’altre finalista. Els aragonesos es van imposar a la final per 3 a 1. El segell amb l’escut del Celta s’havia d’eliminar quedant les versions de prova com un segell que finalment no es va arribar a expedir.

Segell Barcelona
Imatge del segell que es traurà a subhasta a Barcelona per 9.000 euros / SyLL

Exemplars que van sortir per error 

Amb tot, però, s’han conservat alguns exemplars que per error van sortir en format mini-pliego -un full de segells- de la Real Casa de la Moneda de Madrid i que ara s’han convertit en peces d’impressionant per col·leccionistes. És un segell raríssim i modern; dels més cars que es poden trobar, d’espanyols i coetanis als nostres temps i valorats en euros. Tècnicament, es considera un ‘No Emès’, és a dir, que van sortir per error, però això no li treu gens de valor, segons els experts. Aquest segell, que s’acompanya d’un informe pericial que n’avala l’autenticitat i la seva importància, està a la venda en una subhasta per 9.000 euros. L’informe va ser signat l’any 2011 pel prestigiós filatelista Francesc Graus, ja desaparegut.

Preu de sortida: 9.000 euros

Aquesta subhasta se celebrarà el pròxim 22 de febrer al local de Soler y Llach, a la capital de Catalunya. El segell que pot arribar a ser venut per 9.000 euros és gairebé únic. Només es coneix, fins el dia d'avui, un full amb vuit exemplars d’aquest segell. Forma part del lot 777 d’aquesta subhasta i és un dels més cars de tots els lots que es podran comprar el propvinent 22 al local de Soler y Llach. Tot i que només se n'hagin pogut conèixer vuit exemplars, ningú descarta que més versions errònies d’aquest segell s’haguessin pogut posar en circulació; el temps dirà.