Un home ha presentat una denúncia contra un exsacerdot de l'Arxidiòcesi de Barcelona per presumptes abusos sexuals quan tenia 16 anys, segons ha informat l'Arquebisbat de Barcelona.

Abusos sexuals "fundats" a menor a Barcelona

El sacerdot, que ara té 81 anys, va ser denunciat el passat mes de maig per AAM, qui també va interposar una denúncia davant els Mossos d'Esquadra. Els fets són susceptibles de tipificació com a delicte d'abús sexual de menors. El denunciat és Josep Lluís Fernández i els fets van succeir fa 40 anys, recull l'ACN.

Cura /  PxHere

Cura /  PxHere

Després de conèixer els fets, el Promotor de Justícia va dur a terme una investigació prèviacitant l'acusat i diversos testimonis. El resultat d'aquesta "va oferir indicis fundats de la comissió del delicte". L'Arquebisbat va comunicar les actuacions a la Santa Seu, competent per decidir com prosseguir.

El denunciat ha renunciat als seus càrrecs

El denunciat és un sacerdot jubilat que ha renunciat per voluntat pròpia a tots els seus càrrecs i responsabilitats pastorals a l'Arxidiòcesi de Barcelona.

El sacerdot era l'encarregat d'organitzar totes les celebracions religioses de l'arxidiòcesi de Barcelona dels cossos policials i de Bombers, entre ells, per exemple, la pastoral de Trànsit de cada 4 de juliol.