Sis dies després de la data prevista, Rubén Castro ha donat a llum a Luar. Rubén ha comunicat la notícia a través de les xarxes socials, eufòric: "Perdoneu el silenci, l'absència i el no contestar als vostres missatges, estava donant-li la benvinguda al món a aquesta preciositat que tinc per fille (-e per no determinar-ne el gènere)", ha assenyalat.

El seu embaràs ha estat molt mediàtic i seguit a Espanya en ser el primer home del país en gestar un nadó i posar sobre la taula la paternitat transgestant. "L'aventura només acaba de començar", ha profetitzat.

@papagestante

@papagestante

Rubén Castro té 27 anys. El madrileny va començar el seu procés de transició fa uns anys, a el mateix temps que tenia clar que volia ser ell mateix qui donés a llum al seu bebè. Rubén no és el primer cas de pare gestant a Espanya, encara que sí el més conegut fins a la data. També és el primer "reconegut" -per si a algú li serveix- com a home a l'estat espanyol. 

Rubén Castro dona a llum Luar

Rubén va voler agrair tots els missatges i felicitacions rebudes durant aquestes primeres hores: "Ha estat el més difícil i desitjat que he viscut fins ara", escrivia a la mateixa publicació en la qual es pot veure part del rostre de Luar.

Es desconeix com ha estat el part. Ell mateix va assenyalar fa uns dies que s'ho imaginava a l'aigua i sense epidural: "He vist moltíssims vídeos, i tinc com un part idíl·lic. He escollit aquest lloc perquè tenen un programa de part respectat en aigua, i m'agradaria que fos així. El menys medicalitzat possible", va explicar a La Voz de Galicia.

Rubén Castro / @papagestante

Rubén Castro / @papagestante

Mediatització de l'embaràs

El pare i dos ajudants han immortalitzat tot el procés de l'embaràs per produir un documental, Papá gestante. El seu objectiu: donar visibilitat a la comunitat trans d'aquesta realitat. "També ens agradaria que servís en l'educació, o en àmbits més grans com el laboral o sanitari. Es tracta d'aplanar el camí de la resta", va afirmar. Rubén ha explicat que ha estat un camí llarg i que s'ha trobat moltes dificultats i fins i tot portes tancades per part de professionals sanitaris.