Un gos de raça potencialment perillosa ataca un nen de quatre anys i no el deixa anar fins que la policia el dispara. El rottweiler ha agafat el petit i no el deixava anar. El cànid anava sense morrió i ha agredit el menor i la Policia Nacional ha hagut de disparar amb la seva pistola tàser contra l'animal per aconseguir que el deixés en pau. Els fets van tenir lloc diumenge passat, que a més se celebrava el Dia de la Mare, al districte de Salamanca de Madrid.

El gos, d'una raça potencialment perillosa i que anava sense morrió, va mossegar el nen de quatre anys a una cuixa. Testimonis directes que passejaven per la zona van intentar separar el gos del petit, sense èxit, i van alertar els serveis d'emergències. Fins al lloc es va traslladar una patrulla de la Policia Nacional i, en veure que no aconseguien que el gos deixés anar al menor, van disparar fins a dues vegades la seva pistola tàser reglamentària perquè l'animal el deixés anar. Poc després va arribar una dotació del Samur-Protección Civil, que va atendre a la víctima de la ferida a la cuixa que presentava, i la Policia Municipal de Madrid va ser requerida per interposar la corresponent sanció administrativa a la propietària de l'animal per portar-lo sense morrió pel carrer.

Les causes de l'atac es desconeixen i demanen "complir la normativa"

Les causes de l'agressió del cànid al nen es desconeixen, i no s'ha especificat si es va atiar el gos o si aquest va atacar per iniciativa pròpia. En qualsevol cas, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha subratllat que la propietària del gos va cometre "una tremenda irresponsabilitat que desgraciadament ha pagat un nen". Ha recordat, a més, que la normativa els obliga a portar-los amb corretja i amb morrió, això últim en tractar-se d'una raça potencialment perillosa. "El que sí que li demano a tots els propietaris de gossos, i especialment gossos perillosos, és que compleixin la normativa en tot moment", ha sentenciat, mentre enviava un missatge de suport al nen i la família.