Diversos ocupes han posat els seus ulls en el municipi de Roda de Berà. Aquesta setmana, en menys de 72 hores, la Policia Local d'aquest municipi del Tarragonès ha hagut d'evitar fins a quatre intents d'ocupació il·legal en habitatges a diverses urbanitzacions de la localitat. Gràcies a la col·laboració ciutadana, els sistemes d'alarma, les càmeres de seguretat instal·lades al municipi i la ràpida actuació dels agents, cap d'aquestes ocupacions ha acabat fructificant.

Quatre intents d'ocupació en només 72 hores

El primer intent d'ocupació es va produir cap a la una del migdia del passat dimarts en un habitatge a l'Eixample residencial. Un veí va alertar a la Policia Local de la presència de dos joves en actitud sospitosa que no eren veïns de la urbanització. Fins al lloc es van desplaçar uns agents que van identificar els dos nois, veïns del Vendrell amb nombrosos antecedents policials, i van impedir que ocupessin l'habitatge.

L'endemà dimecres, cap a les sis de la tarda, els mateixos joves van tornar a intentar ocupar una altra casa al barri de Merymar. En aquesta ocasió, l'habitatge tenia una alarma instal·lada i l'empresa, en detectar la presència dels dos joves dins del domicili, va alertar la Policia Local. Dues patrulles es van desplaçar fins a l'immoble i van fer fora els dos ocupes abans que fos massa tard.

Dijous, cap a les vuit del vespre, va tornar a saltar l'alarma en una altra casa, aquesta vegada a la urbanització de Berà. Dues patrulles de la Policia Local van anar ràpidament al lloc, però en veure la seva arribada els ocupes van fugir. Tot i això, gràcies a les càmeres de seguretat instal·lades al municipi, els van poder identificar i localitzar poc després. Es tracta de tres joves amb nombrosos antecedents policials. Un d'ells en compta amb 25, un altre amb dotze i el tercer amb dos.

Hores més tard, ja durant la matinada d'aquest divendres, s'ha rebut el quart avís per un intent d'ocupació en menys de 72 hores. Aquesta vegada, l'alarma que s'ha activat era la del mateix domicili que havien intentat ocupar poques hores abans. Dues patrulles s'han desplaçat fins allà i han comprovat que el cadenat de seguretat que havien instal·lat havia estat trencat, però no hi havia ningú a dins i els ocupes havien marxat. En tots els casos, la Policia Local ha notificat els incidents als propietaris per a posar la corresponent denúncia.