Rocío, una infermera embarassada, va ser la que va trobar el bebè acabat de néixer abandonat en una capsa la passada tarda a Torrijos, Toledo.

Rocío, la infermera embarassada que va salvar el nadó abandonat

Tot va passar la tarda d'aquest dimarts quan la Guàrdia Civil va saber de l'abandonament d'un bebè acabat de néixer, que encara conservava el cordó umbilical, en una casa en ruïnes a la localitat toledana de Torrijos.

Segons el relat de la Rocío al programa 'Ya es mediodía', va veure dues noies amb una bossa d'esport i una capsa mentre passejava els seus gossos.

Rocío salva nadó Toledo / Telecinco

La Rocío va salvar el bebè que va ser abandonat ahir a Torrijos, Toledo, per la seva mare de 19 anys i una altra de menor de 15 anys / Telecinco

Poc després va veure com les dues joves sortien d'una caseta en ruïnes sense la capsa.

Llavors la Rocío va decidir apropar-se al lloc i va descobrir el bebè dins la capsa. Com a infermera, va utilitzar els seus coneixements mèdics per determinar que el nounat era viu i el va protegir per evitar una hipotèrmia, ja que el nadó tenia la temperatura corporal baixa.

Va trucar a la Guàrdia Civil i als serveis d'emergències, que el van traslladar a l'hospital Virgen de la Salud de Toledo, on es troba estable i en bon estat.

Abandonen un bebè en una capsa a Toledo

La Guàrdia Civil es va fer càrrec de la investigació per identificar els pares del nadó i la possible relació amb les dues presumptes autores del seu abandonament i, finalment, van aconseguir localitzar la mare del bebè, de 19 anys, que va ser detinguda.

L'equip de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Torrijos, a més de detenir la mare de 19 anys, va identificar l'acompanyanta, una nena de 15 anys.

La mare ha passat la nit al calabós i ha requerit atenció mèdica. La menor d'edat ha quedat en llibertat.

El jutge i els serveis socials estan informats de la situació i seran els que decideixin sobre la vida del nadó quan es recuperi.