Un inusual robatori fa posar el crit al cel a mig poble. Roben la campana de la Capella de Sant Magí, a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà). Han trigat en adonar-se'n però finalment els veïns d'aquest municipi han trobat a faltar la campana aquest dissabte 8 de juny. Tot i això, segons ha apuntat el mitjà comarcal Nova Conca, el més probable és que hagi estat sostreta entre el dimarts 28 de maig i el dia que van veure que no hi era al campanar.

Campana de 2005 i denúncia davant dels Mossos

El valor de la campana, més que material, és incalculable a nivell emocional. Tant és així que va ser reposada l'any 2006, després de ser adquirida un any abans per uns 2.000 euros. Tot això, dins de les obres de reconstrucció que es van fer de la Capella de Sant Magí de Santa Coloma de Queralt, que data del segle XVIII i que es trobava en ruïnes i sense cap tipus d'activitat. Durant la rehabilitació es va edificar el petit campanar on van posar la campana, que ha durat menys de 20 anys repicant per cridar els feligresos a missa.

Per tot això, tant per l'impacte econòmic com emocional, el president de l'Associació dels Amics de la Capelleta de Sant Magrí, segons ha explicat el mitjà citat, ha interposat aquest dilluns 10 de juny una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra, a la comissaria de Montblanc, pel robatori de la campana de l'edifici catòlic. La policia catalana, ara, realitzarà les gestions i investigacions corresponents per intentar localitzar la campana.

Característiques de la campana robada

Més enllà del cost de 2.000 euros, algunes de les dades de l'objecte són que té una grandària d'uns 50 centímetres de diàmetre i uns 65 d'alçada. També se sap que la campana pesa uns 90 quilos. Tanmateix, es desconeix perquè va ser sostreta, ni les intencions i beneficis que els suposats lladres podrien treure d'aquest furt a la petita capella de Sant Magí.