Els Mossos d'Esquadra han detingut un menor que es desplaçava en patinet i que robava a altres de menors a la sortida de les escoles, a qui atribueixen la comissió d'almenys cinc robatoris d'aquest tipus als voltants de centres educatius del barri del Camp de l'Arpa de Barcelona.

Robatoris violents a la sortida de l'escola

La policia catalana ha informat aquest dissabte que la detenció del menor, que actuava juntament amb una noia que no ha pogut ser detinguda, es va produir ahir a la tarda, després que, en un període d'unes tres hores, entre les 15.00 i les 18.00 hores, atraqués almenys a cinc de menors després d'amenaçar-los amb un ganivet de grans dimensions.

Els Mossos van ser alertats dels fets pel director d'una escola, que va informar que dos alumnes acabaven de ser atracats per una parella que els va sostreure els mòbils i altres objectes i que va fugir en patinet a gran velocitat.

@mossos

Els Mossos van activar un dispositiu de control amb agents de paisà als voltants d'altres centres educatius de la zona i finalment agents del Grup Regional de Motos van trobar el menor, que portava dos telèfons mòbils robats, relata Efe.

Diversos testimonis dels fets van identificar així mateix el jove i els Mossos van poder relacionar-lo amb cinc robatoris de característiques similars comesos a la zona divendres a la tarda.

Pla d'Acció Tremall

La intervenció policial d'ahir s'emmarca en el Pla d'Acció Tremall que duen a terme conjuntament Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana als voltants dels centres escolars per evitar l'acció de lladres multireincidents que roben als menors, en ocasions utilitzant la violència.