La Policia Nacional ha desarticulat una banda albanokosovar formada per tres homes i especialitzada a cometre furts a turistes a l'aeroport d'Alacant-Elx, per a la qual cosa els seus integrants feien servir tàctiques militars i es posaven perruques i altres complements per no ser identificats.

Buscaven víctimes vulnerables

Els lladres, que es feien passar per viatgers, escollien les seves víctimes, normalment turistes estrangers, i els sostreien les seves pertinences mitjançant el mètode de l'engany, segons un comunicat de la Comissària Provincial.

Manilles|Esposes / Cedida

Manilles / Cedida

La investigació es va iniciar arran de diverses denúncies de ciutadans estrangers a les quals havien sostret les seves pertinences als aparcaments de l'aeroport. Tots aquests furts tenien un nexe en comú: es perpetraven quan les víctimes gestionaven un arrendament d'un vehicle o introduïen els seus efectes a l'interior del turisme llogat.

Segons les investigacions policials, els sospitosos rondaven per la zona d'arribades de l'aeròdrom, simulant ser viatgers, i buscaven víctimes vulnerables per poder apropiar-se dels seus efectes.

Attrezzo i tàctiques militars

Amb aquesta finalitat es desplaçaven per les instal·lacions de l'aeroport proveïts de motxilles i bosses, i utilitzant perruques, gorres i altres complements per salvaguardar la seva identitat.

També feien servir tàctiques militars rebudes al seu país d'origen per observar els moviments de les seves víctimes, vigilar la possible presència policial i coordinar els moviments entre els membres del grup criminal.

Els investigats van ser capturats 'in fraganti' a la zona aeroportuària, barrejats amb els passatgers, quan suposadament vigilaven una víctima per cometre un nou furt.

En el moment de l'arrest, els agents van trobar al maleter del vehicle que conduïa un d'ells nombroses peces de vestir que, suposadament, utilitzaven per canviar-se de roba després de dur a terme els robatoris. També han estat intervingudes diverses gorres de diferents colors i una perruca.

La Policia Nacional adscrita a la Comissaria de l'aeroport d'Alacant-Elx, encarregada del cas, ha aclarit fins al moment sis furts atribuïts als arrestats.

A més, els sospitosos estan imputats per diversos delictes de robatori amb força, falsificació documental i estança irregular en tenir vigents la prohibició d'entrada en territori nacional.

Els tres detinguts, d'entre 33 i 49 anys, han estat posats a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Elx.