La Policia Nacional de Gijón ha detingut un jove de 19 anys per robar 250 figures d'Star Wars. Les peces robades estan valorades en més de 2.000 euros.

L'arrestat va robar les peces d'un traster

El noi va robar peces i figures de col·leccionista d'Star Wars d'un traster. Poc després, un veí de Nou Gijón va denunciar els fets a la policia i va explicar que la seva saga de ciència-ficció estava integrada per 250 figures.

La col·lecció era al soterrani de casa seva. Quan la policia va anar a investigar els fets, la porta no estava forçada i no s'havia fet malbé per poder entrar a l'interior.

El noi va vendre les peces en botigues de segona mà

En analitzar el traster, la policia va iniciar una investigació per trobar les peces robades. Els agents van poder localitzar-les en cases de compravenda d'articles de segona mà. El lladre les havia estat venent durant tres mesos.

Després de recuperar les figures, la policia va poder identificar l'autor del robatori. Era un jove de 19 anys que tenia una clau manipulada. Aquesta eina el va ajudar a entrar a la casa sense forçar la porta. Posteriorment, va ser arrestat i acusat d'un delicte de robatori amb força. A més, el detingut tenia antecedents policials.

Detingut un home per robar en l’AP-7

Uns fets similars van tenir lloc a Reus l'11 d'agost. Un home de 54 anys va ser detingut per robar cotxes en l’AP-7, però aquest no va ser el seu primer delicte. El lladre, de nacionalitat bosniana, té 106 antecedents policials per fets similars. De totes maneres, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Detenció mossos / Mossos d'Esquadra

El lladre té 106 antecedents policials per fets similars / Mossos d'Esquadra

Gràcies a un dispositiu policial a Reus (Baix Camp) per poder detenir els autors de quatre robatoris de vehicles, els Mossos d'Esquadra van poder arrestar el presumpte autor. El modus operandi que utilitzava és conegut com el "punxa-rodes" i els incidents han tingut lloc des de juny.

Robatoris en interior de vehicle

El tipus de robatori era en interior de vehicle i és una especialitat dels grups de l'est d'Europa. L'actuació delictiva consisteix a parar el cotxe de la víctima al voral de l'autopista amb l'excusa d'una avaria en una roda. D'aquesta manera, aconsegueixen distreure els ocupants del vehicle i poden sostreure objectes de l'interior. Posteriorment, fugen amb tot el material robat.

En aquest cas, els investigadors van confirmar que el vehicle continuava tenint el nom en la Direcció General de Trànsit i per això va dificultar la identificació del presumpte autor dels robatoris. Aquest cotxe es dedicava a donar voltes per l'autopista AP-7 a la recerca de víctimes potencials.

Finalment, el detingut va passar a disposició judicial dijous 12 d'agost i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs. A més, se li va imposar una ordre de prohibició d'acostament i accés a l'autopista AP-7 amb una durada de 12 mesos a partir de la seva notificació.