Agents de la Unitat de Reforç a les Emergències i Proximitat (UREP) de la Guàrdia Urbana de Barcelona van detenir dos homes aquest passat 6 de març després de detectar-los a la ronda de Dalt quan venien de robar en una productora televisiva de Cornellà. Els agents de la policia de la ciutat de Barcelona estaven fent un control quan van veure un cotxe, un Nissan Almera, que portava el para-xocs despenjat i el maleter mig obert.

Els dos ocupants del vehicle en observar la presència policial van fugir del lloc amb el vehicle a tota velocitat en direcció a l'Hospitalet de Llobregat.

Va acabar xocant contra un fanal

La dotació policial va seguir el turisme fins que aquest va perdre el control i va acabar accidentat amb un fanal. Tot i que els dos ocupants van intentar fugir del lloc corrents, els agents van aconseguir aturar-los i els van poder detenir. A l'interior del cotxe es van trobar cinc caixes amb material d'una productora de televisió i cinema de Cornellà de Llobregat.

Material Productora

Imatge del material recuperat pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana / Cedida

A l'interior de les caixes hi havia material d'alt valor econòmic. Es van fer diligències amb Mossos d'Esquadra i es va saber que minuts abans de ser detectat el cotxe, els dos lladres havien encastat el seu vehicle a la porta de la nau d'aquesta productora i que s'havien emportat material de filmació.

Al cotxe també hi portaven dues barres de ferro i una escarpa, que van ser utilitzades en l'assalt a la productora de Cornellà.

En llibertat amb càrrecs

Després de ser retinguts per la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra van practicar tècnicament la detenció dels dos homes, de 30 i 53 anys i veïns de Mataró i bosnians acusats d'un delicte de robatori amb força.

El material va poder ser recuperat i retornat a la productora i els detinguts, després de passar a disposició judicial, i tot i tenir antecedents i ser estrangers, van ser deixats en llibertat amb càrrecs a l'espera que avancin les investigacions judicials.